DietBook_Fly
Hazug_Fly

דוסה משיבולת שועל וירקות

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
הדוסה ההודית מגוייסת למלחמה בעייפות הכרונית

דוסה משיבולת שועל וירקות. צילום: unsplash

Bari15_In

דוסה היא מאכל הודי אופייני.

מדובר במעין פנקייק הודי פריך, המוגש בליווי רטבים כגון צ'אטני.

מתכון הדוסה הבא לקוח מתוך הספר: "עייפות כרונית – למה זה קורה לי ואיך יוצאים מזה?" המכיל תוכנית מפורטת ו-50 מתכונים לשיפור רמת האנרגייה.

למתכוני בריאות הודיים נוספים:

צ'פאטי

קוסקוס רגרה

צ'אי הודי

מתכון דוסה משיבולת שועל וירקות

מצרכים ל-4 מנות – 2 יחידות כל אחת

½ כוס שיבולת שועל

¼ כוס קמח אורז

¼ כוס קמח סמולינה

1 פלפל ירוק חריף, ללא גרעינים, קצוץ

¼ כוס כוסברה טרייה, קצוצה דק

2 כפות בצל אדום, קצוץ

½ כפית מלח ים דק

¼ כפית פלפל שחור טחון טרי

½ כפית זרעי כמון

½ כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ

¼ כוס יוגורט מחלב מלא

¼1 כוסות מים

½ כוס זוקיני וגזר, מגוררים

½ כוס תרד, חתוך לרצועות דקות

1 כף גהי או שמן קוקוס + תוספת לפי הצורך

צ'אטני קנוי טעים (אפשר גם להכין)

הוראות הכנה:

שמים את שיבולת השועל בבלנדר חזק וטוחנים עד שהיא הופכת לאבקה.

מעבירים לקערה בינונית.

מוסיפים את קמח האורז וקמח הסמולינה. מערבבים היטב.

מוסיפים את הכוסברה, הפלפל החריף, הבצל, המלח, הפלפל השחור, זרעי הכמון והג'ינג'ר ומערבבים.

מוסיפים את היוגורט, המים, הזוקיני והגזר המגוררים והתרד החתוך ומערבבים היטב כדי לוודא שלא נוצרו גושים.

מחממים 1 כף גהי במחבת מברזל יצוק או מחבת עם ציפוי נוגד הדבקה על להבה בינונית-גבוהה.

כשהמחבת מספיק חמה, יוצקים למרכזה כ-¼ כוס מהבלילה ובעזרת גב המצקת יוצרים בעדינות עיגול בקוטר של כ-20-18 ס"מ.

מטגנים במשך 3-2 דקות עד שהבלילה מזהיבה ומתקשה מעט וחלקה העליון נראה מעט יבש.

הופכים ומטגנים במשך דקה נוספת או עד ששני הצדדים מזהיבים ומתקשים מעט

בזמן שהדוסה מתבשלת, מפרידים אותה בעדינות מתחתית המחבת בעזרת מרית כדי למנוע הדבקה.

גם אם נוצרים חורים קטנים בדוסה, זה בסדר גמור.

המרקם הסופי אמור להיות דמוי-תחרה.

מעבירים את הדוסה המוכנה לצלחת.

חוזרים על כל הפעולות עם שארית הבלילה. במידת הצורך, מוסיפים למחבת עוד גהי.

מגישים מייד עם הצ'אטני.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו