דובשניות
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
דובשניות
חומרים:
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס דבש
כפית קינמון טחון
כוס קוואקר עדין
חצי כוס קמח חיטה מלא
הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות
מערבבים טחינה ודבש, מוסיפים קוואקר, קמח וקינמון ובוחשים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. בשלב מסוים נעשה קצת קשה לערבב עם כף, אז תרגישו חופשי לערבב עם הידיים (אני עוטפת את הידיים בשקיות סנדוויצ’ מתכלות).
יוצרים עוגיות עם הידיים או (כמוני) עם מכשיר פלאפל ומניחים בתבנית על נייר אפייה. רצוי להשאיר קצת רווח בין אחת לשנייה, כי הן מתנפחות באפייה.