LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

בורקס טבעוני מדפי אורז במילוי ירקות וטופו

מאת: בתיה שהרבני - תזונאית קלינית בראייה משפחתית במכבי שירותי בריאות בצפון ומנחת קבוצות הורים במכבי אקטיבי (מכון לטיפול בעודף משקל בילדים)
זמן קריאה: < 1 דקה
לא זורקים ירקות לפח! הנה מתכון צבעוני ונהדר לניצול כל הירקות שנשארו לכם במקרר

בורקס דפי אורז טבעוני. צילום: pexels

Bari15_In

מתכון קל, טעים ובריא שניתן להכין עם איזה ירקות שנשארו בבית.

שילוב הטופו יתרום לתפריט תוספת של ברזל וחלבון איכותי.

למתכונים נוספים של בורקסים טבעוניים:

בורקס מצה

בורקס מדפי לזניה ללא גלוטן

גרסה מזינה נוספת לבורקס מדפי אורז

מתכון בורקס דפי אורז טבעוני במילוי טופו

מצרכים:

חבילת טופו (300 גרם)

10-15 דפי אורז

שמן זית

תבלינים: סילאן, מלח, פלפל שחור ופפריקה, לפי הטעם.

ירקות שיש בבית. שילוב מוצלח לדוגמה:

בצל סגול גדול

סלסלת פטריות חתוכות

2 גזרים בינוניים

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

לקישוט: שומשום

הוראות הכנה:

מקפיצים את הירקות במחבת עם כף שמן זית

כדאי להוסיף קודם את הירקות הקשים יותר ואז את הרכים יותר.

מתבלים במלח, פפריקה, פלפל שחור וכורכום, לפי הטעם.

מעבירים את הירקות לקערה ומצננים.

חותכים את הטופו לרצועות ומקפיצים במחבת עם 2 כפות שמן זית.

מתבלים בכפית סילאן, כורכום, פלפל ופפריקה.

מוסיפים את הטופו לקערת הירקות ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

טובלים דף אורז למשך כמה שניות בקערת מים פושרים עד שמתרכך קלות.

מניחים אותו על צלחת שטוחה וגדולה ובקצהו מניחים כ-2 כפות מהמילוי.

מקפלים את שני צידי דפי האורז למרכז ומתחילים לגלגל.

כך עושים עם כל דפי האורז עד שהמילוי נגמר.

פורסים נייר אפייה על תבנית, משמנים אותו מעט, ומסדרים עליו את הבורקסים.

מברישים את הבורקסים במעט סילאן מדולל עם מים ומפזרים שומשום.

אופים בתנור כ-20 דקות עד שהבורקסים מזהיבים.

מומלץ להגיש לצד סלט או ירקות טריים חתוכים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו