בורגול עם גזר גמדי
מצד אחד שמחתי שבצהרון של גני הילדים הודיעו שהם מתכוונים לעבור לתזונה בריאה יותר.
מצד שני, אני חייבת להודות שלא יותר מידי תליתי תקוות בהצלחת המהלך.
אבל הילד חזר הביתה וסיפר על המנה המדהימה החדשה שמגישים בצהרון – בורגול וגזר גמדי, ואני מיהרתי לאמץ את המנה אלינו הביתה.
גם היום, 5 שנים אחרי, המנה עדיין מככבת אצלנו בבית – והיא כל כך קלה להכנה שהיא תמיד מהווה פתרון נהדר בשבילי.
משתפת איתכם מטה את הגרסה שלי.
למתכוני בריאות נוספים שילדים אוהבים:
מתכון בורגול עם גזר גמדי
מצרכים:
חבילת גזר גמדי קפוא
כוס בורגול דק (גרישה)
2 כפות שמן קוקוס (אצלי מאוד אוהבים את הטעם והניחוח של הקוקוס, אם אצלכם פחות מתחברים, אפשר להחליף בחמאת גהי)
שליש כוס מים רותחים (לגזר הגמדי)
שלוש כוסות מים רותחים (לבורגול)
כף שטוחה של דבש
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
מחממים בסוטאז' שמן קוקוס, מוסיפים את הגזר הגמדי ומערבבים היטב.
מזלפים מלמעלה כף שטוחה של דבש, מוסיפים שליש כוס מים רותחים, מעט פלפל ומלח ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה עד שהגזר רך במיוחד.
במקביל שופכים לקערה כוס בורגול דק, כפית שטוחה של מלח ו-3 כוסות מים רותחים.
מכסים את הקערה וממתינים עד שהגזר מוכן.
לאחר כשעה, פותחים את קערת הבורגול (אם יש צורך, מסננים מהמים שלא נספגו בבורגול).
מגישים לכל אחד כמה כפות בורגול ומלמעלה גזר גמדי כמה שאוהבים.