ארטישוק ירושלמי מוקרם
מאת: עדן פלד
זמן קריאה: < 1 דקה
ארטישוק ירושלמי מוקרם
מתכון נפלא זה מלווה אותי תקופה ארוכה: ארטישוק ירושלמי בקרם יוגורט עיזים אורגני, שום, רוזמרין ותבלינים.. פשוט תענוג!
לימים, כשאני נהייתי טבעונית, גם המתכון שודרג ועבר להיות בקרם קוקוס.
מצרכים:
10 ארטישוק ירושלמי
2 בצל סגול
רבע כוס חלב סויה או שקדים
פחית שימורים קרם קוקוס אורגנית
תבלין רוזמרין חי או יבש
שתי שיני שום
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
כיצד להכין:
את הארטישוק הירושלמי הדומה לתפוח אדמה אך ייחודי ביותר בטעמו, מבשלים על אש בינונית. כשהוא אינו רך מדי אך אינו קשה מדי, בדיוק בין לבין- מוסיפים את קרם הקוקוס עם החלב והשום כמובן. לתערובת לאחר שתי דקות נוספות של בישול והטעמת הטעמים, מוסיפים את התבלינים.
ניתן להוסיף כמובן מלח סלעים לפי הטעם.