Bari15_Fly
Bari15_Fly

אנטיפסטי

מאת: בני נחמני, שף טבעי ונטורופת
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

חומרים:

2 – פלפלים מכל צבע
2 – קישואים בינוניים חתוכים לטבעות
1 – חציל פרוס ומומלח
3 – בצלים סגולים
8 – שיני שום קלופים
תימין, אורגנו, נענע
מלח ופלפל
שמן זית
מיץ למון מלימון אחד
חומץ בלסמי

אופן הכנה:

1. במגש הראשון נניח את הפלפלים חתוכים לרצועות בעובי של שלושה סנטימטרים עם הקליפה כלפי מעלה, הבצלים חתוכים לפלחים, להזליף בעדינות שמן זית ולזרות מלח ופלפל. מניחים כמה ענפים של תימין ואורגנו מעל ומטפטפים על הכל מעט חומץ בלסמי. מכניסים לתנור שחומם מראש עד שהפלפלים מתחילים לקבל צבע.

2. במגש השני נסדר את הקישואים. להזליף מעט שמן זית ולהכניס לתנור שחומם מראש. כשהקישואים יקבלו צבע, אך לא יהיו רכים מדי, להעביר אותם לקערה, לקצוץ נענע ולפזר מלח, פלפל ושמן זית לפי הטעם ולערבב.

3. במגש השלישי נסדר את החצילים אך קודם יש לשטוף אותם מהמלח, מורחים שמן זית ומסדרים במגש וזורים מלח ופלפל. מניחים על החצילים כמה ענפים של תימין ואורגנו, מכניסים לתנור שחומם מראש עד שהחצילים מקבלים צבע, הופכים את החצילים ומכניסים שוב כדי שגם הצד השני יקבל צבע, מוציאים מסדרים יפה את האנטיפסטי על צלחת הגשה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו