אלוּ מַטאר - תבשיל תפוחי-אדמה ואפונה
אלוּ מַטאר – תבשיל תפוחי-אדמה ואפונה
זהו סבג'י מאוד קל ופשוט להכנה, ומומלץ לאכול אותו עם אורז או צ'פאטים או אם רוצים, כחלק מארוחת טאלי.
חומרים:
600 גרם תפוחי-אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
שקית אפונה (800 גרם) מופשרת
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות בינוניות
1 חופן כוסברה קצוצה
2 כפות צ'ילי (פלפל ירוק חריף) קצוץ
⅔ כפית גרגרי כמון
1 כפית גרגרי חרדל
¼ כפית גרגרי חילבה
⅓ כפית אבקת ג'ינג'ר (זנגביל)
⅓ כפית כורכום
1 כפית גארם מסלה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אספטידה (הינג)
½1 כפית מלח
4 כפות שמן
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
1. מעל להבה בינונית מעמידים סיר. שמים שמן וכשהשמן מתחמם מוסיפים את גרגרי הכמון ומטגנים עד שהם משחימים מעט. כשגרגרי הכמון השחימו מוסיפים את גרגרי החרדל ומטגנים עד שהם מתחילים לקפוץ. מוסיפים את גרגרי החילבה ומטגנים 4-5 שניות. מוסיפים את הצ'ילי ומטגנים 15 שניות. מוסיפים את האספטידה ומטגנים 5-10 שניות. מוסיפים את הכורכום, אבקת הג'ינג'ר והפפריקה המתוקה – מערבבים ומוסיפים את תפוחי האדמה. מטגנים הכל יחדיו במשך שתי דקות. מוסיפים את המים, מערבבים וסוגרים במכסה. לאחר הגעה לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 10 דקות.
2. לאחר 10 דקות של בישול, בודקים אם תפוחי-האדמה התרככו על-ידי נעיצת סכין (לא בצד של הלהב אלא בצידו השני). אם תפוחי-האדמה התרככו, מוסיפים את העגבנייה, האפונה, המלח והגארם מסלה, מערבבים וסוגרים במכסה. לאחר הגעה לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי רתיחה במשך 15 דקות.
3. לאחר 15 דקות, כאשר האפונה התרככה, מכבים את האש, מוסיפים את חופן הכוסברה ומערבבים. מומלץ להמתין 5 דקות נוספות לפני ההגשה כדי שהכוסברה תתבשל מעט מחום התבשיל.