SmartKish_Fly
Jeliat_Fly

איך נפחית את כמויות הסוכר שאנו צורכים?

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
אחת הבעיות העיקריות שלנו כיום היא העובדה שאנחנו שוחים בים של סוכרים. האדם הממוצע אוכל כ-90 ק"ג סוכר בשנה, או כ-¼ ק"ג ביום. זכרו, זהו הממוצע. פירושו של דבר הוא שרבים מאתנו אוכלים כמויות גדולות אף יותר...

איך נפחית את כמויות הסוכר שאנחנו צורכים? צילום: pexels

Jeliat_In

כאשר אנחנו צורכים סוכר, אנחנו גורמים מבלי דעת למעגל קסמים של תשוקות לסוכרים, ייצור מוגבר של אינסולין, עלייה בתיאבון, צריכת סוכר נוספת, ייצור נוסף של אינסולין וחוזר חלילה.

מעגל זה לוכד אותנו במחזוריות יומית אינסופית של רעב ובולמוסי אכילה.

בסופו של דבר, מחזוריות זו גורמת להתפתחותה של תנגודת לאינסולין, התורמת להשמנה ולהאצת תהליכי ההזדקנות.

סוכר בתזונה המערבית

פחמימות וסוכרים מעובדים הם חלק בלתי נפרד מהתזונה המערבית המודרנית.

לחם לבן, סוכר, פסטה, אורז לבן ותפוחי אדמה הם עמילנים שנספגים במהירות בדם, בעלי עומס גליקמי גבוה.

הם הופכים לסוכר בקצב מהיר במיוחד.

אורז פסטה ותפוח אדמה גם הם הופכים בגוף לסוכר. צילום: pixabay

אורז פסטה ותפוח אדמה גם הם הופכים בגוף לסוכר. צילום: pixabay

צריכת מזונות אלה עלתה באופן דרמטי מאז פרסומה של פירמידת המזון המקורית בשנות ה-90 המוקדמות של המאה ה-20, שיעצה לנו לאכול 11-6 מנות אורז, לחם, דגנים ופסטה ביום.

צריכה מוגזמת של משקאות ממותקים או אלכוהוליים אף מעצימה את הבעיה.

קראו היטב את התוויות שעל גבי המוצרים שאתם קונים, על מנת לוודא שהם אינם מכילים סוכרים מוסווים

סוכר הוא סוכר, גם אם יש לו שמות שונים.

היזהרו מהמרכיבים הבאים:

יצרני המזון אינם חייבים לציין אם המוצר מכיל תוספת סוכר.

תוספת סוכר פירושה הוספת ממתיק נוסף למוצר, שלא היה קיים בו באופן טבעי.

לדוגמה, רבים ממיצי הפירות מכילים סירופ תירס עשיר בפרוקטוז.

היצרנים מחויבים לציין על גבי התווית רק את מספר הגרמים הכולל של הסוכר במוצר.

שותים מיץ ומרגישים בריאים? יכול להיות שמדובר במלכודת סוכר. צילום: pixabay

שותים מיץ ומרגישים בריאים? יכול להיות שמדובר במלכודת סוכר. צילום: pixabay

למאמרים נוספים בנושא:

איך מתגברים על התשוקה לסוכר ופחמימות?

סוכר – מה הוא עושה למוח שלנו?

התוסף שיעזור לכם להפחית את התשוקה לפחמימות ומתוקים

היזהרו מסוכרים חבויים, המצויים במוצרים רבים, כגון:

אינכם חייבים להימנע לחלוטין מאכילת מזונות אלה.

רצוי רק שתיזהרו מהם.

קראו את התוויות בקפידה.

הסוכר שלכם מסתתר גם ברוטב לסלט. צילום: pixabay

הסוכר שלכם מסתתר גם ברוטב לסלט. צילום: pixabay

אם אתם חוששים שמוצרים מסוימים מכילים סוכרים חבויים, בדקו זאת היטב וחפשו מוצרים חלופיים, טעימים לא פחות.

ברשתות הטבע ובחנויות המתמחות במוצרי בריאות תוכלו להשיג גרסאות בריאות יותר של מוצרים אלה, שאינן מכילות סירופ תירס, שומני טרנס או חומרים כימיים אחרים.


המאמר לקוח מתוך הספר "חילוף חומרים מנצח" מאת ד"ר מארק היימן, בהוצאת פוקוס

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו