Liat_Fly
LiveWell_Fly

איך מכינים חומוס ביתי?

מאת: תמר ידין - דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף
זמן קריאה: < 1 דקה
הכי טוב להכין חומוס בבית ממרכיבים בריאים ואיכותיים ובלי חומרים משמרים

מתכון להכנת חומוס ביתי. צילום: יח"צ

Liat_IN

יום העצמאות מתקרב, ובמקום לקנות קופסאות חומוס, כדאי לכם להתמחות בהכנת חומוס ביתי.

הוא הרבה יותר טעים, וכמובן הרבה יותר בריא.

הדיאטנית תמר ידין מספרת כי החומוס הביתי, על פי המתכון מטה, עשיר בשומנים טובים שתורמים לשובע לאורך זמן, ומלא בוויטמינים ובחלבון בריא.

להשלמת המנה, היא ממליצה להגישו לצד ירקות טריים בשלל צבעים.

לממרחים בריאים נוספים שאפשר להכין בבית:

חגיגת טחינה בטעמים

פסטו בזיליקום

ממרח זעתר ביתי

מתכון לחומוס ביתי

מצרכים לעשר מנות:

4 כוסות של גרגרי חומוס (חומוס יבש עדיף על פני חומוס מקופסת שימורים או חומוס קפוא)

מיץ מלימון אחד

חצי כוס טחינה גולמית

רבע כוס שמן זית (כ-6 כפות)

2 שיני שום קלופות

חופן עלי פטרוזיליה

לתיבול: מלח, פלפל, כף פפריקה מתוקה או כמון

הוראות הכנה:

משרים את גרגרי החומוס בקערת מים למשך לילה שלם.

מסננים את המים, מעבירים לסיר עם מים חדשים ומבשלים למשך כשעה, עד להתרככות הגרגרים.

מכניסים למעבד מזון את גרגרי החומוס, הטחינה, מיץ הלימון, שמן הזית ושיני השום.

טוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה.

מתבלים לפי הטעם.

קוצצים את עלי הפטרוזיליה ומפזרים מעל לפני ההגשה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו