איך זה הגיע לצלחת שלי?
שם ההרצאה: איך זה הגיע לצלחת שלי?
ההרצאה מאת: אורי מאיר צ'יזיק, יועץ תזונתי ומומחה להיסטוריה של התזונה
להיות חוקר של ההיסטוריה של התזונה זו בהחלט משימה מעניינת, אורי מאיר צ'יזיק לקח אותה על עצמו והוא מגיע לכנס אוכלים בריא השני לספר לנו איך הכל התחיל.
התפריט שלנו הוא תוצר של ארבע מהפכות, שהפכו את הצלחת על פיה. הבשר, החלב, הדגנים והסוכר, שינו כל אחד בתורו, את הצלחת של הורינו, עד שכיום לא נותר כמעט זכר לתזונה שליוותה את התפתחות הגוף האנושי.
בהרצאה זו נשמע על האבולוציה המרתקת של המזון, שלא נשארה בעבר אלא חיה ומתקיימת היום בגוף של כל אחד מאיתנו.
הרצאתו של אורי פונה לכל מי שרוצה לדעת מה עליו לאכול למען בריאותו, בהסתמך על מיליוני שנות אבולוציה של תזונת האדם.
אודות אורי מאיר צ'זיק
יועץ תזונתי ומומחה להיסטוריה של התזונה, מורה לתזונה טבעית, מנחה סדנאות לבישול בריא. חוקר את ההיסטוריה של הרפואה התזונתית הקדומה באוניברסיטת חיפה ומנחה סדנאות לליקוט צמחי בר למאכל.
בימים אלו כותב אורי את עבודת הדוקטורט שלו בנושא "מזון ואיזון", העוסקת בהיסטוריה של הרפואה התזונתית במזרח התיכון בימי הביניים המוקדמים באוניברסיטת חיפה, באותה מסגרת כתב אורי גם את התיזה שלו שעסקה ב"שימור מזון בארץ-ישראל במבט היסטורי: מגמות וטכנולוגיה" בנוסף למחקר האקדמי אורי מלמד נושאים שונים בתזונה טבעית ובישול בריא במכללת תל-חי, במכללת מהות ובמסגרות נוספות ברחבי הארץ.
אורי הוא תזונאי טבעי, מוסמך על-ידי המדיקולג' מבית המכללה למנהל. במסגרת השלמת תעודת יועץ תזונתי ביצע אורי התמחות קלינית אצל ההרבולוג שרון קוצר (”ברא" – צמחי-מרפא). כיום אורי מייעץ באופן אישי בנושאי תזונה ואורח חיים בקליניקות בתל-אביב, כפר-יהושע ונוה איתן.
בנוסף לכל זאת, אורי הוא מומחה לצמחי-בר אכילים. מדריך סיורי ליקוט, מעביר סדנאות בישול בטבע ומכין ארוחות מצמחים מלוקטים. לאחרונה הוציא את הספר ליקוט צמחי בר למאכל בהוצאת מפה, ספר המפרט 30 מסלולים ברחבי הארץ ובהם 60 צמחי בר למאכל ו 100 מתכונים שאפשר להכין מהם.
אורי מאיר-צ'יזיק חי בנוה-איתן, מבשל ואוכל בריא, נשוי לטלי ואב לאיה ולנגה.
מידע כללי:
איפה?
כנס "אוכלים בריא" כנס תזונה ובישול בריא ה-2 בישראל
תיאטרון גבעתיים – יום שישי 21/05/10 11:30-13:00
רח' רמז 40 גבעתיים (דרך השלום פינת דרך יצחק רבין)
חוץ מההרצאה
הרצאות בנושא תזונה בריאה, סדנאות בישול בריא, דוכני מכירה, מסעדת בריאות והפתעות נוספות.
כמה?
עלות כל הרצאה או סדנת בישול- 40 ש"ח
הטבה מיוחדת לגולשי הפורטל- 33 ש"ח לאדם במקום 40 ₪. התקשרו עכשיו לתיאטרון גבעתיים ואמרו את הקוד 13 למימוש ההטבה.
הכניסה למתחם הדוכנים – ללא תשלום
לרכישת כרטיסים, קופת תיאטרון גבעתיים: 03:7325340 שלוחה 2
שעות הפעילות של הקופה: ימים א'-ה': 9:00-13:30 , 15:30-20:00
יום ו': 9:00-13:00
חניה?
חניה חינם לבאי הכנס בחניון יעד(צמוד לתיאטרון) וגם בחניון בנין "פלאפון"
הבטיחו מראש את מקומכם – מספר מקומות מוגבל!
*התוכנית כפופה לשינויים