אזני המן טבעוניות
המצרכים
לבצק
כוס וחצי קמח מלא/כוסמין
1/2 כוס חלב קוקוס
2 כפות שמן קוקוס (במצב מוצק)
3 כפות סוכר קנים / סוכר חום
1/2 כפית אבקת אפיה
מילוי תמרים
8 תמרים מסוג מג'עול ללא החרצנים
2 כפות שקדים טחונים
מילוי חמאת בוטנים ודבש
2 כפות ממרח חמאת בוטנים ודבש
כף שקדים טחונים
מילוי שקדים, קוקוס וקקאו
2 כפות ממרח שקדים, קוקוס וקקאו
כף שקדים טחונים
הוראות הכנה
1. מכניסים את כל חומרי בצק למעבד מזון (עם להב פלסטיק ) או מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד (זה לוקח מספר דקות). עוטפים את הבצק בניילון נצמד (רצוי לשטח מעט לפני) ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2. מכינים מליות לבחירתכם:
מלית תמרים – במעבד מזון טוחנים את התמרים עם השקדים הטחונים עד לקבלת עיסה חלקה
מלית חמאת בוטנים – מערבבים בקערה 2 כפות חמאת בוטנים ודבש עם כף שקדים טחונים
מלית שקדים, קוקוס וקקאו – מערבבים בקערה 2 כפות ממרח שקדים קוקוס וקקאו עם כף שקדים טחונים.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 . מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח, בעזרת כוס/חותכן או כל כלי עגול אחר קורצים עיגולים בגודל הרצוי .
5. מניחים כפית מהמילוי בתוך כל עיגול וסוגרים לצורת אוזן המן (מעיין משולש). שוב להדק את הצדדים היטב כדי למנוע פתיחה בזמן האפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה .
6. אופים כ 20 דקות עד להזהבה , מצננים וזוללים.
רותם ברנר, מומחית לתזונה טבעית ואורח חיים בריא