אורז פטריות שי-טאקי ודברים טובים
מאת: המתכון באדיבות חוות תקוע
זמן קריאה: < 1 דקה
ל – 6 מנות
המצרכים
• 1 כוס אורז מלא/ לבן מוכן
• 2 כפות שמן
• 1 בצל קצוץ
• 1 חבילה פטריות שי-טאקי, ללא הרגל וחתוכות לרצועות דקות
• 1/2 צרור פטרוזיליה
• 1/2 צרור עירית/ 3-4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
• 100 גרם אגוזים קלויים (שקדים/קשיו/בוטנים)
• 50 גרם צימוקי אוכמניות/צימוקים שחורים קטנים
• מלח
• פלפל שחור גרוס
• אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מכינים את האורז לפי הוראות היצרן.
לתוספת הדברים הטובים: מקפיצים במחבת בצל. מוסיפים פטריות ומקפיצים 5 דקות נוספות. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
"פותחים את האורז" עם מזלג, מוסיפים מעל כ 3/4 מתערובת הפטריות (משאירים כ 1/4 כמות להגשה) ומערבבים.
מעבירים את האורז לכלי הגשה, מוסיפים מלמעלה את יתרת הפטריות המוקפצות ומגישים.
המתכון באדיבות חוות תקוע