Bari15_Fly
Jeliat_Fly

אורז מתוק

מאת: ליאור ניר
זמן קריאה: < 1 דקה
בתור טבעונית,אני מכירה את הימים האלה שאין הרבה זמן להכין ארוחת צהרים טובה טעימה ובריאה ובכל זאת איננו רוצים ,לאכול בחוץ או אוכל מעובד.הנה לכם תבשיל סופר קל להכנה טעים ובריא גם יחד.
Jeliat_In

המצרכים:

בטטה בנונית,פחית חלב קוקוס אורגני,חבילת טופו,שמן קוקוס,בצל,קרישה,גינגר,פלפל חריף,שום,מלח פלפל,כמון וכמובן אורז.

אופן ההכנה:

מבשלים אורז חום (טיגון האורז עם מעט שמן קוקוס,מלח פלפל ושתי כוסות מים חמים על כל כוס אורז)
במקביל בסיר נפרד,יש להרתיח במים את הבטטה עד שנהית רכה.
במחבת גדולה מטגנים עם שמן הקוקוס,בצל וקרישה (כמויות לפי הטעם).לאחר שהם זהובים,מוסיפים את הגינגר השום והפלפל החריף,לאחר כמה דקות מוסיפים רצועות טופו ומתבלנים.

לאחר שהבטטה רכה,יש להכניס אותה ואת חלב הקוקוס למעבד מזון עד שניהיה מרקם אחיד וקרימי.

יש להוסיף את המרקם שיצא למחבת ולערבב טוב טוב.
להנמיך את האש ולתת לתבשיל לתפוס טעמים.
כאשר האורז מוכן,יש לערבב אותו עם הרוטב ולהנות מאורז מתוק ומיוחד:-)

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו