אורז חגיגי עם גרגירי רימון והפתעות נוספות
האורז הוא תוספת אהובה בבתים רבים, וניתן לשדרג אותו למנה מיוחדת וחגיגית ברוח חגי תשרי.
אז קבלו טוויסט מעניין לאורז עם גרגירי רימון עשירים בנוגדי חמצון, טופו עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים ושקדים המספקים שומנים בריאים.
למתכוני בריאות נוספים של אורז:
אורז אדום עם אפונה, תירס ודלעת צלויה
מתכון אורז חגיגי עם גרגירי רימון והפתעות נוספות
מצרכים:
כוס אורז לבחירתכם (אורז מלא / בסמטי / פרא)
200 גרם טופו מוצק
2 כפות שמן זית
חצי כוס גרגירי רימון טריים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מייפל טבעי / סילאן
רבע כוס שקדים פרוסים קלויים
רבע כוס בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) קצוץ
חצי כפית כמון
חצי כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה, עד שהוא תפוח ומוכן.
מסננים ומניחים בקערה גדולה.
חותכים את הטופו לקוביות קטנות.
מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הקוביות עד להזהבה מכל הצדדים.
מוסיפים את הסילאן, רוטב הסויה וכל התבלינים, מלבד המלח והפלפל.
מערבבים היטב, וממשיכים בטיגון כ-2-3 דקות נוספות, על מנת שהטופו יספוג את הטעמים.
מוסיפים לקערת האורז את קוביות הטופו המתובל ומערבבים היטב.
מוסיפים את השקדים, גרגירי הרימון והבצל הירוק.
מתבלים בפלפל ומלח, לפי טעמכם, ומערבבים בעדינות.
לפני הגשה ניתן לפזר מלמעלה עוד שקדים וגרגירי רימון לקישוט.