אורז בסמתי ואפונה
מאת: הילה נוה, מתוך הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון"
זמן קריאה: < 1 דקה
רכיבים:
1/2 בצל קטן קצוץ דק
1/2 כוס אורז בסמטי מנופה
2 כפות אפונה ירוקה קפואה שהופשרה
1 כפית שמן זית (לא חובה)
11/4 כוסות מים מטוהרים
1/4 כפית מלח עשבים
1/4 כפית קינמון
קורט פלפל שחור
*הערה- האורז המומלץ ביותר הוא אורז בסמטי מלא או אורז מלא עגול. כדי לשפר את טעמו של האורז המלא, כדאי להשרות את האורז למספר שעות ועד יממה וכך לקבל אורז רך יותר במרקמו ומהיר יותר בבישולו.
*אפשר להעשיר את המנה עם צימוקים שחורים וגרעיני תירס (בהתאם לגיל הילד)
אופן ההכנה:
1. לאדות את הבצל עם 2 כפות מים בסיר, על אש נמוכה עד שקיפות.
2. להוסיף את האורז ולערבב טוב כ- 3 דקות.
3. להוסיף את התבלינים והאפונה ולערבב מס' דקות, להוסיף את המים, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כ- 35 דקות עד שכל המים נספגים.
*אפשר להוסיף שמן זית בסוף הבישול לפי הטעם.