אורז בניחוח בוכרי
מאת: רומי חוכמה, נטורופטית ואירדיולוגית
זמן קריאה: < 1 דקה
אורז בניחוח בוכרי
מתכון אורז בניחוח בוכרי מהווה תחליף לחלבון מהחי כלומר חלבון מלא, בעל אינדקס גליקמי נמוך וחומציות נמוכה.(טוב לחולי סוכרת, הרזיה ולאנשים בעלי עודף חומציות).
מצרכים:
כוס אורז בסמטי מלא מושרה ללילה
11/2 כוסות מים + 1/2 כפית מלח הימאליה
לרוטב:
2 כפות שמן קוקוס
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת כוסברה
3 בצלים גדולים
1 כפית קארי אורגני או כמון
1/2 כפית כורכום
חצי קופסא של נבטוטים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
להרתיח מים ומלח ולהוסיף את האורז ולבשל 20 דקות.
לחמם 2 כפות שמן קוקוס עם כל התבלינים לחכות 3 דקות
ולהוסיף את הבצל לטגן כ- 10 דקות , להוסיף נבטוטים ולבשל עוד 5-10 דקות.
בסוף להוסיף את העלים הקצוצים לחמם 5 דקות.
לקחת את האורז המבושל ולערבב עם התערובת.