Briaa_Nov_Fly
sujok_Fly

אוזניים בריאות

את הקמח הלבן ממירים בקמח כוסמין מלא ואת מילוי השוקולד עתיר הסוכר הלבן ממירים במילוי פרג ממותק בסילאן. התוצאה הריחנית שתתקבל במטבח שלכם תהיה לא רק טעימה אלא אפילו מזינה. הנה המתכונים
Briaa_Nov_IN

אוזניים בריאות

מי שיש לו ילדים קטנים ודאי כבר חוכך בדעתו איך לצאת בשלום מעניין משלוח המנות שהגננת או המורה מבית ספר ביקשה לשלוח עם הילד בחג פורים. יש גננות שמפרטות בדיוק מה הן ישמחו שתכניסו לשם: חטיף אחד מלוח, שני אוזני המן, משחק קטן, כמה סוכריות ואולי גם עוד איזה עוגיה או שתיים. בריא זה לא. עתיר סוכר לבן ושאר ומריעין בישין – בהחלט כן.

הבעיה היא שגם אם תטרחו ותכינו אוזני המן בריאות, מקמח מלא והכל, תדלגו על בקשת הגננת להוסיף חטיף מלוח ותדאגו שכל המשלוח יהיה כמה שפחות הרסני לבריאות, מי מבטיח לכם שהמשלוח שילדכם האהוב יקבל יהיה כזה?

מה עושים? בולעים את הצפרדע בשקט אבל לפחות מכינים בבית לבני המשפחה אוזני המן טעימות ובריאות. את הקמח הלבן ממירים בקמח מלא איכותי, נניח כוסמין. ואת מילוי השוקולד עתיר הסוכר הלבן ממירים במילוי פרג ממותק בסילאן. התוצאה הריחנית שתתקבל במטבח שלכם תהיה לא רק טעימה אלא אפילו מזינה.

הנה שני מתכונים לאוזני המן בריאות.

אוזני המן במילוי פרג. מתכון של מירה כהן שטרקמן

הבצק:

2 כוסות קמח מחיטה מלאה מנופה
1/2 כוס שמן סויה בכבישה קרה ולא מזוכך
2 כפות סילן
1 כפית סודה לשתיה
1 כף סוכר חום
2 כפות יוגורט ביו
קליפת חצי אשכולית מגורדת
2 ביצים אורגניות (שומרים חלמון אחד לציפוי)
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים היטב. שומרים במקרר עד להכנת המלית.

המלית:

אפשרות ראשונה- פירות יבשים:


1 כוס של תערובת תמרים, תאנים וצימוקים- חתוכים ומושרים במים רותחים למשך 5 דקות
קליפת חצי אשכולית מגורדת
1 כפית קינמון
1 כף סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
לערבב היטב את כל חומרי המלית.

אפשרות שניה- פרג
1 כוס פרג טחון
1/4 כוס סילן
1/4 כוס דבש

הכנת האזניים:

לרדד את הבצק על משטח מקומח ולהכין עיגולים באמצעות כוס רחבה.
מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול ומקפלים כל עיגול למשולש וסוגרים את הפינות בצביטה קטנה. אשר ליצור משולש מחוייך.

 

האפיה:

לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה ולהניח את אזני ההמן בעדינות על נייר האפייה במרחק זה מזה כדי לאפשר גדילה.
לערבב את החלמון עם חצי כף סירופ מייפל ולהבריש מעל כל אוזן המן בנפרד.
לאפות בחום בינוני כ 10 דקות.
לסכרתיים- להחליף את הסוכר בטיפות או אבקת סטיביה. למלית הפרג- להחליף את הסילן והבבש בסטיביה ואבקת חרובים

אוזני המן במילוי תמרים של שני ריף פרופסורסקי

מרכיבים:

2 כוסות קמח חיטה מלאה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס שמן מכבישה קרה
3 כפות דבש
2 ביצים, עדיף אורגניות
2 כפות יוגורט עזים או "חלב" צמחי
1/2 כפית גרידת לימון
קורט מלח
כפית סירופ מייפל אמיתי, סילאן, סירופ חרובים או סירופ לתת אורז

הכנת הבצק:

מערבבים את כל החומרים מלבד חלמון אחד וכפית ההמתקה הנוזלית, שאותם שומרים למריחה, ולשים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. יתכן צורך להוסיף מעט קמח או נוזלים.
לא לשכוח להכניס פנימה כוס שמחה, כף פתיחות וגם חיוך פה ושם.
שומרים במקרר עד שהמלית מוכנה.

מלית תמרים:

בשל מתיקות התמרים, אין צורך להוסיף סוכר!

מרכיבים:

3/4 כוס תמרים חתוכים
1/4 כוס צימוקים
(אפשר לשים דבלים במקום חלק מהתמרים או הצימוקים)
מים רותחים עד לכיסוי הפירות היבשים
1/2 כוס אגוזי מלך
מיץ מ-1/2 תפוז
מעט גרידת לימון
כף שטוחה אבקת חרובים
קורט קינמון

הכנת מלית התמרים:

משרים את הפירות היבשים מספר דקות במים הרותחים. מערבלים את כל חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת המרקם הרצוי (חלק יותר או גושי יותר לבחירתכם).
לא לשכוח להכניס פנימה הרבה אהבה לפי הטעם.

הכנת אוזני המן:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מרדדים את הבצק על משטח מקומח או בין שני דפי נייר אפייה.
קורצים עיגולים בעזרת כוס (וקורצים אחד לשני). מניחים מעט מלית במרכז כל עיגול.
מקפלים כל עיגול למשולש וצובטים בפינות (אפשר גם לצבוט בלחיים אם רוצים).
מניחים בעדינות ובמרחק-מה זה מזה על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים את החלמון עם כפית ההמתקה הנוזלית ומברישים מעל כל אוזן-המן.
אופים בתנור בחום בינוני 10-15 דקות, או עד שהאזניים פריכות אך לא שרופות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו