שבץ (Stroke)
מזונות מומלצים
אמצו תזונה המבוססת על מזונות מלאים וטבעיים. אכלו ירקות ופירות טריים, דגנים מלאים, קטניות, דגים, אגוזים וזרעים. תוכנית תזונתית כזו, העשירה ברכיבים תזונתיים ובסיבים תזונתיים תקטין את הסיכון להיווצרות קרישי דם. נוגדי-החמצון שמכילים מזונות אלה מתקנים את הנזק שיצרו הרדיקלים החופשיים. דבר זה מקטין את הסיכון להתפתחות של טרשת עורקים.
דגים עשירים בחומצות שומניות חיוניות המקטינות את הסיכון ללקות בשבץ. הם מכילים "שומנים טובים" המשפרים את זרימת הדם בגוף ופועלים כמדללי דם טבעיים. ב"מחקר האחיות" נמצאה ירידה משמעותית בסיכון ללקות בשבץ עקב טרשת עורקים אצל נשים שאכלו דגים לפחות פעמיים בשבוע בהשוואה לנשים שאכלו דגים פחות מפעם בחודש. על אף שמומלץ לאכול מגוון רחב של פירות וירקות, רצוי לאכול לפחות שתי מנות ביום של פירות בגוון כחול-אדום או סגול.
ענבים סגולים, פירות יער, כרוב אדום וחציל עשירים באנתוציאנידינים, חומרים המקטינים את הסיכון ללקות בשבץ ובמחלות לב.
אשלגן מסייע להפחית לחץ דם, וכך פוחת הסיכון ללקות בשבץ. ירקות עליים, עגבניות, תפוחי אדמה ופירות הדר – כולם מקורות מצוינים לאשלגן.
שתו תה ירוק ותה לבן המכילים נוגדי-חמצון רבי עוצמה.
מזונות שיש להימנע מהם
תזונה עשירה בשומנים רוויים ובשומנים מסוג טרנס נחשבת לגורם הראשון במעלה להתפתחות של טרשת עורקים ויתר לחץ דם. הפסיקו לאכול בשר בקר, חמאה, מזונות שומניים ומטוגנים וכל סוגי המזון הקלוקל והמעובד.
הימנעו גם מאכילת מרגרינה או מוצרים המכילים מרגרינה כמו מינים שונים של מאפים. אין להשתמש בשמן צמחי לטיגון. יוצאים מכלל זה הם שמני הזית והקנולה.
למרות שלא נוהגים להתייחס לסוכר הלבן כאל גורם למחלות לב, הרי שצריכת כמות גדולה ממנו עלולה להעצים את הדלקת בדופנות העורקים.
צמצמו את צריכת המאכלים המכילים סוכרים פשוטים כמו לחם לבן, פסטות, ממתקים ומשקאות מוגזים וממותקים.
נתרן עלול להעלות במהירות את לחץ הדם אצל אנשים רבים. אל תתבלו את ארוחותיכם במלח והימנעו מאכילת מזונות מעובדים ומשומרים שמכילים כמות עצומה של נתרן.
למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס.