קערת איזון: חומוס, אורז אדום ואבוקדו
קערה אחת של טעם ובריאות תסדר לכם את כל הארוחה
רכיבים
10 עלי חסה קצוצים שטופים וקצוצים גס
כוס חומוס מבושל
כוס אורז אדום מבושל
חצי אבוקדו קלוף פרוס
סלק בינוני מבושל וחתוך לשמיניות
דלורית/ דלעת (100 גרם) חתוכה לקוביות וצלויה בתנור עם מעט שמן זית, מלח, פלפל, 20 דקות,
180 מעלות
10 אגוזי מלך/ 2 כפות שקדים פרוסים
רוטב טחינה ספירולינה:
טוחנים בבלנדר חצי כוס מים, קוביה ספירולינה קפואה, שן שום, כף שתי כפות מיץ לימון, חצי כפית –
מלח.
טוחנים למרקם אחיד למשחה ירוקה.
מוסיפים בהדרגה כוס טחינה גולמית מלאה עד לקבלת טחינה סמיכה.
אם הטעם מעט מריר ניתן להוסיף רבע כפית מייפל.
הכנת הקערה
בקערה גדולה מניחים את עלי החסה הקצוצים. מעל מסדרים במקבצים חומוס, אורז אדום, אבוקדו, –
סלק, דלורית/ דלעת צלויה.
ממליחים ומפלפלים מעט. מזליפים את רוטב הטחינה ספירולינה מעל, ומפזרים אגוזי מלך/ שקדים פרוסים.
המתכון באדיבות עדי סוקול-קצירי, מנכ"ל – בחברה בריאה, יועצת בריאות ותזונה אינטגרטיבית ושלי לרון אברהם. המתכון עולה כחלק מאירוע בריאות שנערך בשיתוף Eatwell ובנק הפועלים בדצמבר 2018.