צ'רשי דלעת
מאת: השף צחי בוקששתר
זמן קריאה: < 1 דקה
ממרח נהדר ללחם. למי שיש בבית – נהדר להוסיף כאן כף לימון כבוש
400 גרם דלעת
1 תפוח אדמה מבושל
פיסת שורש כורכום קלוף
כף מיץ לימון
כף שמן קוקוס
כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
כפית זרעי כוסברה
חותכים את הדלעת לקוביות ומניחים בתבנית קטנה, כותשים את הכוסברה ומוסיפים, מוסיפים גם שמן קוקוס ואופים כ-20 דקות, עד שהדלעת רכה. במעבד מזון מעבדים לממרח עם שאר החומרים, או כותשים בכלי להכנת פירה. טועמים, לפעמים צריך להוסיף קצת מלח. מצננים ומצננים. יותר טעים למחרת.
טעים עם: כוס עדשים כתומות, שטופות ומבושלות לגמרי שטוחנים עם הדלעת.