פפריקה ביתית אמיתית
מאת: תמי צרי, מיישמת אקולוגיה עירונית ויזמת עץבעיר- לחיים אקולוגיים בעיר
זמן קריאה: < 1 דקה
אז איך מכינים?
שמים את היד על ערימת פלפלים מתוקים (גמבות) אורגניים. שלי מגיעים מגן השדה כמובן. פורסים בזריזות לחתיכות גדולות, לא צריך להתעכב כאן על הפרטים. אם יש שמש, מייבשים בשמש, אם יש תנור ייבוש מייבשים בתנור. אחרי כמה ימים מקבלים חטיפי פלפלים שממש נחמד לנגוס בהם. אבל השוס הוא מה שקורה להם כשטוחנים אותם.
אני טוחנת אותם בקלות בויטה-מיקס. לא ניסיתי במכונה אחרת ואשמח לשמוע דיווחים.
כמו הקינמון הטחון ממקלות, יש סכנה חמורה בפפריקה תוצרת בית. ברגע שעושים אותה פעם אחת, אין שום מצב שבעולם לקנות פפריקה מהחנות, זה פשוט כל כך לא זה…
הפפריקה הזו, על כל סלט, על אבוקדו, ואפילו עם שוקולד (מריר מאוד), פשוט הורסת.
בתכנית – שילוב של פלפל חריף אחד בתערובת, שילוב עם שומשום, שילוב עם שום….
לאתר של עץבעיר