פיצה מכרובית
פיצה מכרובית
אפשר להגיד, שאני את פסח חוגגת כל השנה, זאת מפני שאיני אוכלת כלל גלוטן בתפריט שלי.
ובכנות? אני נהנית מהחיים ובמיוחד מאוכל טוב.
אז אם חשבתם שאתם הולכים לצום בחג הזה, או לא מבינים איך אפשר להסתדר כל השנה בלי המרכיב הזה, הנה שני מתכונים, ממש קלים להכנה, של פיצה ולחם-בננה (יותר כמו עוגה) שאולי יגרמו לכם לוותר קליל על החיטה, המתכונים אמנם לא טיבעוניים אבל בהחלט בריאים!!
מרכיבים:
לבצק:
ראש כרובית גדולה, חצי כוס של גבינת עיזים רכה, ביצה אחת, 4\3 כוס קמח אורז, רוזמרין או טימין ומלח.
את הרוטב הפיצה אפשר להכין לפי הטעם (ממש כמו רוטב של פסטה) ומעל אני מפזרת גבינת עיזים קשה.
*כמובן שאפשר להחליף את הגבינות, לטבעוניות ובמקום ביצה לשים עוד קצת גבינה ועוד קצת קמח אורז.
הוראות הכנה:
יש לשים את כל פרחי הכרובית במעבד מזון, ולאחר כמה פולסים, כאשר הכרובית הופכת להיות ממש כמו אורז-פירורים פירורים,יש להרתיח עם מים חמים לכחמש דקות בסיר בלי מכסה.
לאחר הרתיחה, יש לסנן את "פתיתי" הכרובית ולתת לזה להתקרר לכמה דקות. לאחר מכן יש לסנן עם בד חיתול בשנית את הכרובית-טוב טוב!! לא תאמינו כמה נוזלים עוד יצאו ממנה..
בקערה, יש לערבב את שאר המרכיבים של הבצק, לשמן טוב תבנית לצקת את הבלילה (צריכה לצאת דביקה) ולחמם בתנור למשל כ-45 דקות בחום של 200 מעלות.
לאחר שהבצק זהוב, יש לצקת את רוטב הפיצה ואת הגבינה מעל, וכמובן כל תוספת אהובה כמו בצל, פטריות, בזיליקום זיתים וכדומה. להחזיר לתנור החם ולהוציא תוך עשר דקות!
בתאבון!!!
בברכת חג אביב שמח והלוואי שכולנו ניצא מעבדות לחירות
ליאור ניר – מאמנת תזונה הוליסטית