פיצה ביתית ללא שמרים
מה צריך?
לבצק:
1כוס קמח שיפון מלא
1 כוס קמח כוסמין מלא
( ניתן להחליף חלק מהקמח בחצי כוס קמח טפיוקה לקבלת בצק אוורירי יותר)
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות שמן זית
2 כפיות סילאן
1/2 כוס מים חמימים
לרוטב:
4 עגבניות, מרוסקות
1 רסק עגבניות קטן
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל
1 כוס גבינה איכותית: מוצרלה בפאלו/ גאודה עזים או תערובת.
עלי בזיליקום לקישוט
ההכנה:
ראשית נכין את הרוטב-
לחמם במחבת את השמן עם העגבניות, הרסק, השום והתבלינים כשלוש דקות ולהניח בצד להתקרר.
לבצק:
בקערה לערבב את כל החומרים היבשים, להוסיף בהדרגה את המים, השמן והסילאן.
ללוש את הבצק כחמש דקות ( אם דביק מדי להוסיף עוד מעט קמח)
לרדד במערוך את הבצק לשכבה דקה בעובי 1/2 ס״מ.
למזוג מעל מעט רוטב ולפזר גבינה וכמה עלי בזיליקום.
להכניס לתנור חם מאוד (200 מעלות) לעשר דקות.
– ניתן להכין פיצה אחת גדולה או מיני פיצות ולפזר מעל פלחי עגבנייה, זיתים, עלי בייבי או כל ירק שאתם אוהבים.