עוגיות שוקולד צ'יפס מפנקות ובריאות
תהיו מוכנים לעוגיות מחומרי גלם איכותיים. בריאות מבלי להתפשר על הטעם והמרקם.
טלי מסבירה: "בעוגיות הללו לא תמצאו קמח לבן וסוכר לבן. אין בעוגיות הללו שמן צמחי נחות (כמו קנולה, תירס או חמניות) וגם לא מרכיבים סינתטיים אחרים שאינם ראויים להגיע אל הגוף שלנו.
מה כן יש בעוגיות? מרכיבים טבעיים ואיכותיים שמוכיחים שאפשר ליהנות מנשנוש מתוק ועדיין לקיים את ערכי הבריאות".
מרכיבים ל- 24 עוגיות בינוניות:
150 גרם שמן קוקוס במצב נוזלי
150 גרם ממתיק טבעי "סוויטאנגו"
2 ביצים ו-2 חלמונים
450 גרם קמח כוסמין מלא (או קמח שקדים, למתכון דל פחמימה וללא גלוטן)
200 גרם שיבולת שועל טחונה דק או קמח שיבולת שועל (גם כאן, ניתן להמיר בקמח שקדים או בכל קמח אחר)
300 גרם מוצקי קקאו (100% קקאו טבעי ללא תוספת סוכר) או שוקולד מריר 85% מוצקי קקאו לפחות
8 כפות חלב סויה ללא סוכר
10 גרם סודה לשתייה
קורט מלח
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים ומניחים בצד
מוסיפים את שמן הקוקוס, חלב הסויה והביצים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות (בגודל שוקולד צ'יפס) ומוסיפים לקערה
לשים היטב עד לפיזור אחיד של השוקולד בבצק
יוצרים עוגיות בגודל הרצוי ומסדרים במרווחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, לקבלת עוגיות במרקם רך
אופים כ- 7 דקות נוספות, לקבלת עוגיות במרקם קראנצ'י
מכינים קפה ואוכלים בהנאה.
את מה שנשאר שומרים בקופסה אטומה בארון (אפשר להקפיא)
כדאי לדעת – על ממתיק "סוויטאנגו"
"סוויטאנגו" הוא תחליף סוכר טבעי, המבוסס על אריתריטול וסטיביול גליקוזיד, המופק מצמח הסטיביה.
ל"סוויטאנגו", בניגוד לממתיקים טבעיים אחרים (כמו מלטיטול וקסיליטול), יש אינדקס גליקמי אפס, הוא חסר ערך קלורי, אין לו טעם לוואי והוא מתאים לבישול ואפייה.