LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

עוגיות חמאה בסגנון GAPS

מאת: יעל פרל, מחברת הספר - ׳מאה מתכוני GAPS לילדים׳
זמן קריאה: < 1 דקה
עוגיות חמאה - בסגנון GAPS | עוגיות דלות פחמימה ובריאות

עוגיות חמאה

Bari15_In

מה צריך

1 ספל קמח שקדים
3 כפות חמאה רכה/גהי/חמאת קוקוס (לא שמן קוקוס)
1/8 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף דבש

 

איך מכינים

נאחד עם הידיים בקערה את כל המרכיבים, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
אם הבצק דביק מדי נוסיף עוד קמח שקדים (או קמח קוקוס, אם יש).
אם הבצק יבש מדי, נוסיף עוד חמאה.
נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח למשך 15 דקות במקרר או 5-7 דקות בפריזר.

בין שני ניירות אפייה נרדד את הבצק לעובי של ½ ס"מ בערך, נסיר את הנייר העליון ונניח את הבצק המרודד יחד עם הנייר בתבנית אפייה.
כשהבצק בתבנית, נקרוץ בו עוגיות או נחתוך למלבנים. לא ננסה להפריד בין העוגיות החתוכות, אלא רק לאחר האפייה; זהו בצק עדין מאוד.
נכניס לתנור שחומם מראש ל-160-170 מעלות, ונאפה את העוגיות 5-6 דקות, או עד שנבחין ששולי הבצק זהובים.
נוציא מהתנור ונצנן היטב.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו