סלט קייל, נבטוטים ופטריות על מצע של מחית שעועית לבנה
מתאים ל-4 מנות
הקייל, המרכיב העיקרי בסלט, עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, כגון ברזל, ויטמין K ,A, D, C ואומגה 3 ו-6, ויטמין B6 וחומצה פולית ובכך מסייע לחיזוק מערכת החיסון ולמראה עור, שיער וציפורניים בריאים ובמניעת דלקות מפרקים.
המצרכים
לסלט
4 עלי קייל שטופים וחתוכים לרצועות דקות
2 חופנים של נבטוטים
1 חופן של פטריות פורטבלו חתוכות לרבעים
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד
למחית השעועית
200 גרם שעועית לבנה מושרת ומבושלת עד מאוד
1 כוס מים קרים
1 כפית מלח ים אטלנטי
1 כפית פלפל שחור
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
הסלט: בקערה לשים את הקייל, הנבטוטים, הפטריות – לערבב היטב.
מחית השעועית: במעבד מזון לשים את כל המרכיבים מלבד המים, להתחיל לערבל ולהוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.
ההגשה: את מחית השעועית להניח על צלחת הגשה ועליה לפזר את הסלט המוכן.
לי MORE