סושי עם נבטים ורוטב עגבניות
סושי עם נבטים ורוטב עגבניות
רכיבים:
דפי נורי
נבטי אלפלפא (או נבטים אחרים)
ירקות לבחירתכם, חתוכים לרצועות כגון מלפפון, גזר, קישואים, עירית, פטריות ועוד.
הוראות הכנה:
חותכים את הירקות לרצועות (גמבה חותכים דק ואבוקדו לרצועות עבות)
מניחים את אצת הנורי על מחצלת במבוק ומפזרים את הנבטים על האצה. מניחים את הירקות החתוכים מעל הנבטים.
מגלגלים את האצה (תלחצו על הרול בזמן הגלגול כדי שלא יישאר מקום פנוי בפנים).
חוצים את הרול באלכסון (או חותכים ל 6-8 חלקים) ומגישים
זה מה שעושים כשרוצים לגוון סלט – פשוט מגלגלים אותו בתוך אצה. את הסושי הזה אפשר לאכול סולו, להגיש כתוספת לארוחה או כמנה עיקרית עם רוטב לטבילה.
דרך אגב – הרוטב שמסתתר בצניעות מאחורי הסושי הצבעוני מעניק למנה הזו טעם ייחודי (ולא רק למנה הזו, אלא לכל מאכל עם ירקות). תכירו – רוטב עגבנייה וטחינה מהבלוג Choosing Raw.
הנה המתכון גם לרוטב עגבניות:
רכיבים:
כוס וחצי עגבניות חתוכות
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא/ חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה דל נתרן
1 כף סירופ אגבה/מייפל
1 כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
מערבבים את כל הרכיבים במעבד מזון/בלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.
התוצאה – רוטב עשיר וסמיך שהופך סלט סטנדרטי לארוחה טעימה ומשביעה אפשר להגיש אותו כתוספת לסלטים, פסטה עם קישואים, וכמובן –
סושי עם נבטים.
לבלוג של קירה גורנשטיין בנטו נא