נזיד מש ותרד ברוטב טחינה
מאת: ורד שומרוני תזונאית קלינית טבעית
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
כוס מש (אפונה סינית)
4 שיני שום
250 גרם תרד קפוא (מגשית סנפרוסט)
3 עגבניות חתוכות לקוביות
כף גדושה רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
חצי כפית כמון
רבע כוס טחינה גולמית
חופן פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
משרים את המש בקערת מים למשך מספר שעות ומסננים. מפשירים את התרד.
קולפים את שיני השום וקוצצים דק. מטגנים כשתי דקות על אש קטנה בסיר תוך בחישה.
מוסיפים לסיר את התרד, העגבניות, הרסק והתבלינים ומבשלים תוך בחישה כשלוש דקות.
מוסיפים לסיר את המש ושתי כוסות מים רותחים ומכסים. מבשלים עד להתרככות המש ולהתאדות הנוזלים כ-40 דקות. מוסיפים את הטחינה, הפטרוזיליה ומיץ הלימון, מערבבים ומבשלים כשלוש דקות.
מורידים מהאש ומגישים חם.