LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

מרק הסלק של ד"ר רז

מאת: ד"ר אולגה רז
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון למרק סלק וקטניות של ד"ר אולגה רז
Bari15_In

רבים נמנעים מאכילת סלק בגלל טעמו המתוק ומתוך חשש שמפיקים ממנו סוכר. למעשה, את הסוכר מפיקים מסלק סוכר שהוא קטן יותר, צבעו חום בהיר והוא אינו מיועד לאכילה. כמות הסוכר בסלק אדום אינה גבוהה והסיבים שבו מאטים את ספיגתו. חולי סוכרת יכולים לאכול אותו בכמויות לא מופרזות, כמו כל דבר אחר בחיים, אבל אין מניעה להוסיף אותו או את העלים שלו לסלט ירקות או להכין ממנו סלט או מרק. לסלק ערך תזונתי גבוה גם חי וגם מבושל, גם בפקעת וגם בעלים. ב־ 100 גרם פקעות סלק יש כ־ 40 קלוריות, 2 גרם סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B, ברזל, זרחן, אשלגן ובורון.

בין הפיטוכימיקלים הרבים שיש בסלק מככב בטנין; שמו הלטיני של הסלק הוא Beta Vulgaris, שפעילותו בגוף קשורה לתקינות המערכת הקרדיו־וסקולרית, ועוצמתו כנראה גוברת בבישול. מחקרים הראו השפעה חיובית של בטנין גם על הכבד.

 

מרכיבים

3-2 סלקים מבושלים וקלופים, או סלקים באריזת ואקום

2 בצלים יבשים, קלופים

1 כף שמן קנולה

1 כוס שעועית לבנה מבושלת או משומרת

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים או משומרים

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

1 ליטר מים עם 3-2 כפות אבקת מרק פרווה

1 כף שמנת דלת שומן או יוגורט, להגשה (אם רוצים)

 

הוראות הכנה

חותכים את הסלקים לקוביות.

קוצצים את הבצלים דק.

מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל קלות.

בקערה נפרדת מערבבים את הקטניות עם הסלק, מתבלים במלח ופלפל

ומוסיפים לסיר.

יוצקים מים או ציר לסיר, מכסים, מביאים לרתיחה ומגישים.

אמא שלי נהגה לבשל את המרק עם כרוב, גזר ותפוחי אדמה במקום

הקטניות, וזה הבורשט הרוסי האמיתי.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו