מרק כרישה ובטטה
מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
4 כרישות קצוצות לעיגולים ברוחב של 1 ס"מ
2 בטטות בינוניות חתוכות גס
1 שורש סלרי מקולף וחתוך גס
3 שיני שום כתושות
4 כפות "שקדיה"
מעט אגוז מוסקאט מגורד
מעט פלפל לבן גרוס
עירית קצוצה – בהגשה.
אופן הכנה:
מבשלים את הכרישה, הבטטות ושורש הסלרי בכ – 2 ליטר מים, כאשר המים רותחים, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ – 15 דקות או עד ריכוך הירקות. מורידים מן האש ומוסיפים את שאר החומרים מלבד
העירית. טוחנים בבלנדר ידני, בהגשה מפזרים מעט עירית קצוצה בכל צלחת.
• כשקדי מרק אפשר להגיש זרעי חמנייה או זרעי דלעת. אפשר גם לקלות אותם בתנור 2 דקות בדיוק.



