FoodForGood_Migdal
Eco_D3_Migdal

מרק אפונה יבשה וטרייה

מאת: זהר לוסטיגר בשן

תוספת הדוחן היא הזדמנות להשתמש בדגן הנפלא הזה, שלא תמיד יודעים מה לעשות אתו.

מצרכים:

 2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי חתוכים דק
4 שיני שום פרוסות דק
1 כוס אפונה יבשה
1/2 כוס דוחן (או אורז מלא, או קינואה)
6 כוסות ציר ירקות (או מים)
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית חוואיג' למרק
2 עלי דפנה
מלח ופלפל
2 כפות מיץ לימון
2 כוסות אפונה קפואה (לא הכרחי)

Focus_Dream_Inside

מחממים מעט את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל, הגזר והסלרי כ-5 דקות. מוסיפים את השום, האפונה והדוחן ומטגנים תוך כדי ערבוב 30 שניות.  מוסיפים את הציר, הפפריקה, הכמון, החוואיג', עלי הדפנה מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה, עד שהאפונה מתרככת. מוסיפים למרק את מיץ הלימון ומעבירים כמחצית ממנו לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים למחית. מחזירים לסיר, מוסיפים את האפונה הקפואה (אם משתמשים בה) ומבשלים עוד כמה דקות.

זהר לוסטיגר בשן

 

השאירו תגובה: