Focus_10_fly
Briaa_Nov_Fly

ממרח חצילים עם שומשום וג'ינג'ר

מאת: ד"ר תומאס ראו (M.D) עם סוזאן ווילר מתוך הספר "הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית"
זמן קריאה: < 1 דקה
Focus_10_IN

ממרח חצילים עם שומשום וג'ינג'ר 

ממרח פיקנטי, קל להכנה וטעים לאכילה. טוב למריחה על קרקרים מקמח אורז או כמטבל לירקות חתוכים.

חומרים:

כ-¾1 כוסות
½ ק"ג חצילים בקליפתם
½4 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה
1 כף רוטב סויה אורגני, ללא חיטה
1 כף סוכר חום גולמי
1 כף חומץ אורז
1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
1 שן שום, קצוצה
2 כפיות שמן שומשום אסייתי
2 כפות גרעיני שומשום קלויים

 

אופן ההכנה:

1. רוחצים את החצילים ומייבשים אותם. קוצצים את קצה הגבעולים. פורסים את החצילים לרוחב, בצורה אלכסונית, לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ.
2. בווק או במחבת גדולה מחממים 3 כפות משמן הזית על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את החצילים ומאדים 5-3 דקות, תוך כדי בחישה, עד שהם מתרככים ומשחימים קלות. מניחים בצד על מגבת נייר לספיגת השמן.
3. בקערה קטנה מערבבים את רוטב הסויה, הסוכר החום וחומץ האורז עד להמסת הסוכר. בווק נקי או במחבת גדולה מחממים את שארית שמן הזית על להבה בינונית. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומערבבים תוך כדי בחישה 30 דקות, עד שהתערובת מעלה ריח טוב. מוסיפים את תערובת הסויה ובוחשים קלות. מחזירים את החצילים המטוגנים למחבת ומערבבים במהירות עד שכל הפרוסות מכוסות ברוטב. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מטפטפים את שמן השומשום על החצילים ומועכים בעזרת מזלג עד לקבלת מרקם גס. מניחים להתקרר.
4. לפני ההגשה מוסיפים לממרח החצילים מחצית מכמות גרעיני השומשום ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל את שארית הגרעינים.

 

למידע נוסף אודות הספר "הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית" בהוצאת פוקוס

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו