יש פירה ויש פירה
תפוח אדמה הפך לחלק נכבד מהארוחות שלנו. הוא יכול להיות מוגש אפוי, מטוגן (צ'יפס), מבושל במים, מעוך (פירה), או כחטיף מעובד (תפוצ'יפס). אומנם יש בתפוח האדמה ערכים תזונתיים מסויימים, אך כשהוא נצרך יתר על המידה הוא עלול לגרום בעיות סוכר מכיוון שהוא מאוד עמילני.
פירה ממוקם במרומי האינדקס הגליקמי. הפירוש: פירה הופך מאוד מהר לסוכר בדם. על כן אנו נלמד היום להכין פירה ללא תפוח אדמה בעזרת שילוב של דגן וכרובית.
הדוחן הוא דגן למאכל בני אדם ובעלי חיים. נהוג להתבדח ולכנות אותו אוכל של ציפורים. כנראה שלציפורים יש טעם קולינרי טוב. לבני האדם כדאי לצרוך אותו עקב היותו עשיר בברזל, סידן, זרחן, ובויטמינים B-2 ו-B-3. הדוחן גם מכיל חומצות אמינו, חומצה פיטית, ולציטין. דוחן עשוי לסייע בהורדת רמת הכולסטרול וצמצום נשירת שיער שמקורה בטיפולים כימותרפיים לסרטן. ניתן להשתמש בדוחן במקום חיטה, בייחוד עבור אלו הסובלים מצליאק או אלרגיה לגלוטן.
במתכון נשתמש בחומץ אומבושי המופק משזיף האומבושי היפני המסייע בחיסול בקטריות במעיים, הקלה בכאבי בטן, הפחתת כאבי ראש, ושיפור ספיגת הסידן בגוף. מוצרי אומבושי כגון חומץ, ממרח, ושזיפים כבושים ניתן להשיג בחנויות הטבע במדפים בהם נמכרים רטבי סויה, ממרח מיסו, ואצות (המחלקה המאקרוביוטית).
המצרכים הדרושים:
(לכמות של 6 מנות)
1 ספל דוחן
2 ספלי מים
1/2 כרובית בינונית – חתוכה
2 שיני שום – חתוכות
1/4 ספל פטרוזיליה – קצוצה
1 כף שמן זית
1 כף חומץ אומבושי
1/2 כפית מלח ים אטלנטי אפור גס או מלח הימלאיה ורוד
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
להשרות את הדוחן במים לפרק זמן של בין שעה לשמונה שעות (תלוי כמה זמן עומד לרשותכם. עדיף לכיוון השמונה שעות).
בעזרת מסננת לשפוך את המים ולשטוף את הדוחן.
לשים שני ספלי מים בסיר עם המלח ולהביא לרתיחה.
להוסיף את הדוחן, הכרובית, והשום.
להנמיך את הלהבה ולבשל על אש קטנה כשהסיר מכוסה במשך 20 דקות או עד שהדוחן מבושל ואין יותר מים בתחתית הסיר. חשוב: לא לערבב בזמן הבישול.
לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה בערך 10 דקות.
להוסיף שמן זית, חומץ אומבושי, ופלפל שחור.
למעוך עם מועך תפוחי אדמה או לערבב במערבל מזון (בלנדר) או מעבד מזון (מג'ימיקס).
לקשט עם הפטרוזליה ולהגיש.
המתכון לקוח מתוך הספר תזונה אינטגרטיבית מאת ג'ושוע רוזנטל