חוות הסופרפודס שמגדלת את הספירולינה בארץ בצורה הדומה ביותר למקור
לפני מספר שנים, בוריס זלוטניקוב, איש הייטק, החל לחוות הידרדרות במצבו הבריאותי.
"בחיפוש אחר פתרונות למצבי, הגעתי גם לכנס אוכלים בריא.
שם, באחד הדוכנים, נתקלתי לראשונה בספירולינה, שנחשבת למזון על עוצמתי.
המפגש הזה שינה את חיי", הוא מעיד.
הספירולינה והתחושות הטובות שהגיעו עקב צריכתה פתחו לו שער לעולם של אכילה בריאה יותר.
הוא החל לשתות שייקים ירוקים ולצרוך עוד מזונות-על כמו מורינגה וקייל.
כיום כטבעוני, הוא מעיד שהתזונה שלו לחלוטין סייעה לו להתגבר על בעיות בריאותיות רבות – החל מבעיות עור וכלה בהפרעות קשב וריכוז".
אבל בוריס לא עצר שם.
את העולם המרגש של מזונות העל ששינה את חייו הוא הרגיש צורך לחלוק עם כמה שיותר אנשים.
מסיפור אישי – לשליחות וייעוד חיים
בוריס חבר למדען בתוכנית החלל הרוסית שביצע מחקרים על הספירולינה כמזון להזנת הקוסמונאוטים בחלל, והיה שותף להתלהבות שלו מיתרונותיה הייחודיים.
יחד, הם יצרו לראשונה בעולם את הקונספט של הספירולינה הקפואה.
הם הקימו חווה בארץ בה גידלו את הספירולינה, הקפיאו אותה ושיווקו אותה בעיקר לעדן טבע מרקט, שהייתה בזמנו רשת המזון האורגני הגדולה בישראל.
כשהרשת קרסה, השותפים החליטו לסגור את החווה ולהיפרד.
השותפות אולי הסתיימה, אבל החיבור בין בוריס למזונות העל המופלאים האלה, רק הלך והתחזק.
"בעולם נהוג לגדל ספירולינה לצרכים מסחריים בשיטה הצרפתית.
בשיטה זו מזרזים את הגידול על ידי הוספה של גזים וכימיקלים, וכך מאפשרים לה לגדול במהירות, גם במקומות שאינם טבעיים לה", מספר בוריס.
"יש רק שני מקומות בעולם בהם הספירולינה גדלה באופן טבעי בקני מידה רחב.
מדובר באתרי גידול באפריקה ובדרום אמריקה שם ההרכב הכימי של המים אידיאלי לגידולה והיא סופגת מהם מינרלים וצומחת".
בוריס ואשתו חיפשו מקום בארץ שיספק לספירולינה תנאים דומים לאלה שיאפשרו לה לגדול באופן טבעי, בלי מניפולציות. חיפשו ומצאו.
חוות לייב ספירולינה
המקום בארץ בו ספירולינה גדלה כמו שהטבע התכוון
בפתחת ניצנה, בדרום הארץ, זורמים מתחת לפני האדמה מים מליחים שמתאימים מאוד לגידול הספירולינה.
"פתחנו שם את חוות לייב ספירולינה.
אנחנו מגדלים שם מגוון סופרפודס וכמובן שאת הספירולינה בצורה אקולוגית ונטולת ריסוסים", הוא מעיד.
"הגידול הוא בשיטה מסורתית, בסגנון הסלואו פוד.
אנחנו לא ממהרים לקצור את התוצרת.
אנחנו נותנים לאצה לצמוח, לספוג שמש וכמה שיותר מינרלים וערכים תזונתיים ורק פעם בשבועיים קוצרים, אורזים ושולחים עד לבית המזמינים”.
כיום הם עובדים בעיקר ישירות מול הצרכנים.
"העבודה ישירות מול הצרכן מאפשרת לנו להיות יותר זולים מהמתחרים, אך בעיקר לשמור על טריות מירבית של התוצרת, שלא צריכה לעמוד שבועות או חודשים במקפיאים של רשתות השיווק, אלא מגיעה ישר למקפיא של הקונה".
מלבד ספירולינה קפואה, בחנות האונליין של החווה ניתן לרכוש מגוון מזונות על, כגון:
- מורינגה קפואה
- אלוורה קפואה
- קייל מוקפא
ומגוון פירות ותוספות לשייקים בריאים.
על כל אחד מהם יודע בוריס לספר בפירוט.
זהו עוד אחד מיתרונותיה הרבים של "לייב ספירולינה".
הידע הרב שנצבר שם הוא עצום – ותמיד אפשר להתייעץ בנוגע למזון העל המתאים לאתגרים איתם מתמודדים.
לדוגמא:
קייל
בוריס מספר שהוא מקור נהדר לכלורופיל, והטעם שלו טוב בהרבה מאשר של עשב החיטה שנצרך בדיוק מאותן סיבות.
לכן, קל יותר לשלב אותו בשייקים וליהנות מיתרונותיו הרבים.
מורינגה
מכילה נוגדי חמצון בכמות גבוהה במיוחד, ברזל וויטמין C.
מסייעת להקלה על כאבי פרקים, איזון לחץ הדם ורמות הסוכר, חיזוק מערכת החיסון, בעיות עור ועוד.
אלוורה
מסייעת לבריאות מערכת העיכול ומשפרת את המטבוליזם.
מכילה ויטמינים ומינרלים רבים, כגון: מגנזיום, ברזל, ויטמין C, ויטמין E, אבץ, סלניום, ויטמין A וויטמין B.
וכמובן הספירולינה
המזון בעל הצפיפות התזונתית הגבוהה ביותר בעולם.
מנה קטנה של ספירולינה מספקת שפע של ערכים תזונתיים שמסייעים, בין היתר, למצבים של עייפות כרונית ואנמיה, לחיזוק מערכת החיסון, לשיפור מצב הרוח, לאיזון לחץ הדם והכולסטרול, למניעת נשירת שיער ועוד ועוד.
תוכלו לקרוא ולשמוע עוד רבות על כל אחד מאלה באתר של חוות הסופרפוד "לייב ספירולינה".
לכתבות נוספות בנושא מזונות העל:
למי מתאים לצרוך מזונות על?
חוות הסופרפוד "לייב ספירולינה" פופולארית מאוד בקרב צעירים ומבוגרים, שוחרי בריאות שמעוניינים להעשיר את עצמם בוויטמינים מהטבע, במקום במולטי-ויטמינים ותוספי תזונה בצורת אבקות וכדורים.
היא גם ידועה בקרב ספורטאים שמחפשים להעשיר את עצמם במזונות-על ובקרב חובבי השייקים שמרכזים את כל הקניות שלהם לשייק הבריא במקום אחד.
יחד עם זאת, הכי מרגשים את בוריס המקרים בהם אנשים נעזרים בהם על מנת לפתור בעיות בריאותיות שונות, ומצליחים.
"נשים בהריון שסובלות מברזל נמוך, נעזרות בספירולינה לחידוש מאגרי הברזל עד הלידה, ואנשים שסובלים ממחלות שונות ומעוניינים להתחזק באמצעות מזונות העל מגיעים גם הם", הוא מספר.
"מגיעים אלינו אנשים שמתמודדים עם מחלות כמו סרטן וסוכרת, אנשים שסובלים מעייפות כרונית, כאבי פרקים ועוד".
כשאני מבקשת מבוריס להיזכר במקרה מעניין מהזמן האחרון הוא אומר שיש כל כך הרבה…
לבסוף הוא בוחר לספר על מחלימה מסרטן השד, שהרגישה חולשה בתום הטיפולים והחלה לצרוך מורינגה וקייל.
"כעבור תקופה, היא חזרה לספר שעוד לפני שחלתה בסרטן היא קבעה ניתוח לכאבים מהם סבלה בברך, אך אין לה בו צורך, כי הכאבים נעלמו.
זהו אכן אחד מהיתרונות המיוחסים למורינגה, למשל".
לבוריס ואשתו יש במקביל עוד מיזמים והם מושקעים בחוות הומניטריות בעולם שמטרתן לספק באמצעות הספירולינה את הצרכים התזונתיים של ילדים בעולם במצבי תת תזונה.
אז איך מתחילים לשלב ספירולינה ומזונות על נוספים בתזונה?
באתר לייב ספירולינה ניתן למצוא שפע של מידע, מאמרים ומתכונים נהדרים לשילוב מזונות העל המתאימים לכם.
שייק ספירולינה בסיסי, לדוגמא, יכלול:
- מנה אחת של ספירולינה
- מלפפון אורגני אחד (בשביל הנוזלים)
- נבטי ברוקולי או נבטי חמנייה
- בננה בשלה
- כפית זרעי צ'יה לאחר השרייה של כ-20 דקות
- זרעי דלעת או גוג'י ברי לאחר השרייה
- ובמקרה שזקוקים להמתקה – תמר אורגני אחד או שניים.
החליפו את ארוחת הבוקר שלכם בשייק הזה, ותאפשרו לגוף שלכם לקבל כמות גבוהה במיוחד של ערכים תזונתיים איכותיים ביותר.
אתם כבר תרגישו כמה טוב זה עושה לכם…