חדשות פורטל תזונה בריאה Eatwell (מהדורה נרחבת)
גולשים יקרים,
אני גאה להציג בפניכם את הניוזלטר הדו-שבועי שלנו, והפעם במהדורה חגיגית ונרחבת לכבוד חג הפסח.
אתם מוזמנים לעיין בכתבות תוכן בנושא פסח. מיקי בן-דור חקר את הקשר בין מצה לצ'אפטי וחזר עם תגליות חדשות, גלי לופו תדבר על תחליפים ללחם לתקופת הפסח, ומיטב השפים לבישול בריא הכינו עבורנו מתכונים למטעמים כשרים לפסח.
מלבד ההפתעות לחג, אני שמח להציג בפניכם את רשימת כותבי הטורים הקבועים שלנו, שיעלו אחת לשבועיים כתבות בנושאים אקטואליים וחמים מהשטח. והפעם, שני פרופסורבסקי תיתן לנו טיפים איך לשרוד את ליל הסדר בשלום, ד"ר גיל שחר ילך לכתובים העתיקים במטרה להבין יותר על מצוות "תאכלו מצות", ליאורה גולדברג (מהישרדות למי ששכח) תשתף אותנו במה היא אוכלת כדי לשמור על מראה בריא וחיוניות, שירלי בר תדגים לנו מתכונים של רו-פוד מוסרטים ועדי סוקול-קצירי תעשה ביקורי בית אצל משפחות שעשו שינוי תזונתי באורח החיים, ותספר לנו את הסיפור המיוחד שלהן. יהיה מעניין.
כמו-כן נדאג לעדכן אתכם באירועים חדשים שנערכים בנושאי תזונה בריאה. אתם מוזמנים לעקוב גם בפורטל במדור החדשות. גם במידה ולא תוכלו להשתתף בכולם, אנחנו נדאג לסקר עבורכם את האירועים ולעדכן אתכם כדי שתהיו בעניינים.
בברכת חג שמח וכשר לכולנו!
שלכם,
בן יקיר, מנכ"ל פורטל תזונה בריאה Eatwell
| אקטואליה |
![]() |
חומר (טיט) למחשבה בכתבה שלפניכם, גלי לופו אלטרץ תראה לנו שאפשר גם בלי לחם בפסח, ותדגים אופציות חלופיות להתנסות, בצירוף מתכונים מצוינים כשרים לפסח. |
![]() |
לא על המצה לבדה מי שחשב שהמצה היא המצאה יהודית מיוחדת לפסח כנראה לא שמע על המושג 'לחם שטוח' (Flat Bread). 'לחם שטוח' הוא שם של קבוצת לחמים שאינם תופחים. מיקי בן-דור חקר את הנושא וגילויו בכתבה לפניכם. |
![]() |
יום שני צמחוני ב- 20 למרץ, כמדי שנה, מציינים את "יום ללא בשר" השנתי. אצלנו יצוין היום ב- 22 למרץ במסגרת פרויקט "יום שני צמחוני", שייערך באוניברסיטת תל אביב. במסגרת אירועי יום זה ראוי לתזכר ביתרונות המזונות הצמחיים. |
| הטורים האישיים |
![]() |
מהו רו-פוד? ומדוע יתרונותיו כל כך עוצמתיים? מה אנחנו בעצם יודעים על רו-פוד, שבכל העולם נשבו בדיאטה של אוכל חי ולא מבושל, ונהנים מיתרונותיו העוצמתיים. שירלי בר תספר לנו כל מה שלא ידענו על Raw Food ולא העזנו לשאול, בצירוף מתכון מוסרט! |
![]() |
יהיה בסדר שני ריף- פרופסורסקי נותנת לנו טיפים יעילים איך לעבור את ההכנות לקראת הפסח בשלום, ובעיקר את ארוחת ליל הסדר… כל זאת ועוד תוכלו לקרוא בכתבה שלפניכם. |
![]() |
אכילת מזון חי (רו-פוד) להארכת החיים ליאורה גולדברג בטורה החדש חושפת לנו את סודות התזונה הטבעית והאטת ההזדקנות. בטורה ליאורה תשתף על הדיאטה שלה שמבוססת בעיקר על מזון חי ולא מבושל (Raw Food), בתוספת מחקר שנערך בנושא ומתכונים טובים. |
![]() |
ביקור בית- משפחת בן-צדוק משפחת בן- צדוק היא מחלוצות זרם האנתרופוסופיה והצמחונות בארץ, ופועלת לפי עקרונות אלו כ- 50 שנה. בראיון מרתק זה, נלמד כיצד חינכו את ילדיהם ברוח תפיסת העולם האנתרופוסופית בתחומי החינוך, הרפואה והתזונה. |
![]() |
מצה- מאכל האמונה ומאכל הרפואה ד"ר גיל יוסף שחר מחזיר אותנו לכתובים הרפואים של הרמב"ם, ולמשמעות היזכור המצה במקורות היהודים העתיקים כמאכל האמונה ומאכל הרפואה. |
| מדור צרכני |
![]() |
ה"סוד" לחילוף חומרים תקין ולירידה במשקל "המחשבה על מזון כמשמין היא זו שמביאה להשמנה", מסבירה מירה כהן שטרקמן, ראש תחום המסלול ללימודי נטורופתיה שיפתח באפריל הקרוב בווינגייט, ומציעה מתן תשומת לב לחילוף חומרים תקין באמצעות צריכת שומנים ופחמימות, הפחתת סטרס, הקשבה למנגנוני הרעב והשובע ותרגול חשיבה חיובית. |
![]() |
מקור חדש לאומגה 3 אומגה 3 הצמחית או בשמו המדעי "שמן מרווה מרושתת" (שמן אלינה) עוזרת למגוון בעיות ומחלות, כמו הורדת כולסטרול רע והעלאת כולסטרול הטוב, טיפול בהפרעות קשב וריכוז ועוד. לפניכם פיתוח חדש של מכון וולקני שמציג פתרון חדש לקבלת אומגה 3 כתחליף לשמן דגים המוכר. |
![]() |
קאיגואה, מצמחי האמזונס הקאיגואה הנו צמח מרפא בעל פעילות מוכחת להורדת רמת הכולסטרול בדם, ועיכול תקין של שומנים. מחקרים שנעשו גילו שהצמח מכיל מספר מרכיבים כגון ספונינים, וגליקוזידים פלבנואידים בעלי פעילויות פרמקולוגיות. |
| מתכוני בריאות |
מרק אסייתי עם אטריות סובה, שיטאקי ובוק צ'וי
סלט עדשים עם עלים ירוקים
דג סלמון ברוטב תפוז – ג'ינג'ר
ירקות שורש ברוטב ערמונים ועשבי תיבול
שייק תותים עשיר
| אירועי בריאות |
![]() |
אוכלים בריא 2- כנס תזונה ובישול בריא לנוכח ההצלחה של הכנס "אוכלים בריא" הראשון, ממשיך הפורטל שלנו את המסורת ומפיק כנס תזונה ובישול הבריא נוסף. הכנס הקרוב יערך ביום שישי ה-21 במאי בתיאטרון גבעתיים בין השעות 09:00-15:30. פרטים מלאים בכתבה. |
![]() |
הרצאה וסדנת בישול מאת ויקטוריה בוטנקו ההרצאה תינתן בשפה האנגלית ותלווה בתרגום לעברית, ב-13/4 במכללת רידמן. הוצאת פוקוס – ספרים לבריאות ומכללת רידמן – ביה"ס להכשרת רופאים בתחומי הרפואה המשלימה שמחות להזמינך להרצאה בנושא `שייקים ירוקים`. |
![]() |
סדנת בישול בריא בקמפוס ברושים בקורס נלמד לבשל אוכל בריא מחומרים איכותיים, בהתלהבות ומחשבה חיובית, באהבה וביצירתיות. הקורס כולל 4 מפגשים בני 3.5 שעות. כל מפגש כולל הרצאה, סדנה מעשית וארוחת גורמה עשירה. |
![]() |
אוכל זה לא הסיפור… למה את באמת רעבה? טיפול בגישת ה- No DIET, גישה הרואה את האדם כשלם, מאפשרת לצאת ממעגלי הדיאטות החוזרות על ידי טיפול ברבדים הפיזיים והרגשיים של ההשמנה. בסדנה, דרך תנועה ועבודה על עיגון העצמי בגוף, תחזרי לסמוך על גופך ועל חושייך ותקבלי לידיך את מפתחות השינוי לתהליך שאין ממנו דרך חזרה! |
רוצה לקבל עידכונים בנושא תזונה לפי תחומי עניין?






.jpg)











.jpg)
