המאכלים שיעזרו לכם לשמוח
מאת: אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית
- נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
הכירו את המזונות המשמחים לבב אנוש
- שוקולד מריר: כשאוכלים שוקולד ההרגשה מיד משתפרת ולא סתם: בקקאו יש נוגדי חימצון הגורמים להפחתה בהורמון הלחץ קורטיזול ובהעלאה של הורמון המצב רוח סרוטונין (לפי מחקר שנעשה ב Journal of Proteome Research). חשוב לצרוך שוקולד עם 70% מוצקי קקאו לפחות על מנת לקבל את האיכויות של הקקאו.
- ירקות ירוקים עליים: מכילים חומצה פולית ( =ויטמין 9B) בשפע – חומצה פולית מסייעת להילחם בדיכאון ומעלה אנרגיות נפשיות. כל מטופלי יודעים שאני לא מוותרת להם על סלט אחד ירוק גדול בכל יום- וכך גם הגוף וגם הנפש יוצאים נשכרים.
- בננות: פצצת האנרגיה הצהובה הזו מכילה טריפטופאן שהוא כימיקל המשפיע על המח בוויסות מצב הרוח. בנוסף בננה מכילה את החומצה הפולית שנזכרה לעיל, אשר חסר בה גורם לדיכאון.
- גרעיני דלעת: מכילים שפע של אבץ המסייע בהרגשת רוגע ושלווה כאשר רמות נמוכות שלו קשורות להרגשה של חרדה. האבץ גם גורם לעליה בהפרשת הורמון הסרוטונין במח- הורמון זה גורם להרגשת שמחה ורוגע.
- זרעי צ'יה ואגוזי מלך: מכילים אומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית ביותר לבריאות המח. חומצת שומן זו נחקרה רבות והוכח שחסר בה יביא להפרעות מוחיות שונות כגון חרדה, דיכאון, הפרעות קשב, בלבול, זיכרון לקוי ועוד.
- כורכום: מחקרים מצאו שהחומר הפעיל שבו הנקרא כורכומין מפחית דיכאון ומעלה מצב רוח. רצוי להשתמש בשורש הטרי או לצרוך נוזל מרוכז של כורכום כיוון שכמות החומר הפעיל באבקה די זניח.
- קטניות (עדשים, שעועית, חומוס, אפונה, פול, סויה): מכילות שפע של מגנזיום שהוא אחד המינרלים החשובים לאיזון מצב הרוח. רצוי תמיד להשרות (ואף להנביט) כדי לא לשמח מדי את הבטן…
- שמרי בירה: מכילים ויטמיני B שונים המשפיעים לטובה על מערכת העצבים כולה ומעלים מצב רוח. ויטמיני B יש גם בשקדים, דגנים מלאים וקטניות. כף שמרי בירה ביום תספיק למטרה זו.
- קינואה: מכילה נוגד חימצון בשם קוורצטין המסייע במניעת הרגשה דכאונית (לפי מחקר משנת 2010 שנערך ב Journal of Neuropharmacology).
- פירות יער כגון אוכמניות, דובדבנים, פטל וכדומה: מכילים חומרים זהים לאילו שיש בתרופות נוגדות דיכאון. נוגד חימצון מיוחד בשם אנתוציאנידין אף מתפקד כנוגד דלקת כאשר ידוע שדלקות סמויות המקננות בגוף מעלות סיכון לדיכאון.
- חלמון ביצה (אורגנית בלבד!): מכיל כולין החיוני לתפקודי מח תקינים וחסר בו יוביל להרגשה של דכדוך. אם אינכם אוכלים ביצים צרכו אבקת לציטין בכמות של 1-2 כפיות (ניתן לפזר על האוכל).
הימנעו מהמזונות משביתי השמחה:
- סוכר: צריכת סוכר מעלה את האנרגיה מיד לאחר צריכתו אך לטווח קצר בלבד וזה מביא להתשה של בלוטת יותרת הכליה וגורם לעצבנות ודיכאון אחר-כך. בנוסף, הסוכר גורם לקפיצה מהירה של גלוקוז בדם שלאחריה ירידה מהירה וזה משפיע לרעה על המח וגורם למצבי רוח משתנים ועייפות וגם למחלות כגון השמנה וסוכרת שבעצמן מדכאות…
- מזונות מעובדים (שניצלים מוכנים, מנה חמה, חטיפים, דגני בוקר) : מכילים כימיקלים כגון שומן טראנס, חומרים משמרים, צבעי מאכל, מונוסודיום גלוטמט ועוד חומרים שיוצרים סטרס פיזי ונפשי ומשפיעים לרעה על תפקודי המח.
- מאכלים עתירי מלח כגון חטיפים, אבקות מרק, מנה חמה, בשרים מעובד, פיצה ועוד: מעלים את לחץ הדם וגורמים לחוסר יציבות נפשית.
- אלכוהול וקפאין: מעוררים הפרשת אדרנלין הגורם לעצבנות ולחוסר מנוחה. שני אלה גם מכבידים על עבודת הכבד בניקוי רעלים, המופרשים באופן מוגבר בזמן מתח.
צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית