Liat_Fly
SmartKish_Fly

דוסה: פנקייק הודי

מאת: אייל שפרינגר, מטפל ברפואה סינית ובטכניקות תזונה מסורתיות על פי שיטת TEF
זמן קריאה: < 1 דקה
מקורו של בצק הדוסה בדרום הודו שם הוא מהווה מרכיב מרכזי בתזונה ומאפשר לקיים אורח חיים צמחוני. הבצק מבוסס על אורז מלא או לבן וקטנית אשר עברו השריה, טחינה והתססה. הבצק הדורש הכנה מראש ומתאים להכנת מנות רבות וקלות היכולות להוות בסיס לארוחת בוקר בריאה העשירה בחלבון קל לספיגה.
Liat_IN

הבצק מכיל שפע של ויטמינים מקבוצת B כולל ויטמין B12 הנוצר בתהליך התסיסה ההופך אותו למנה צמחונית מושלמת. התסיסה והבישול הקל של רוב המאכלים המבוססים על הבצק הופכים אותו למזון פרוביוטי התומך באוכלוסיית חיידקי המעי.

הקטנית המקורית להכנת הדוסה היא האורד דאל (Urad Dal). לקטנית קטנה ושחורה זו השפעה מיוחדת. בעוד שלרוב הקטניות מייחסים השפעה מקררת, האורד דווקא מחממת ונחשבת לאחת הקטניות המחזקות ביותר וכמזון התומך בפוריות האשה והאון המיני של הגבר.

מרכיבים:

קערה המכילה 2 כוסות אורז מלא או לבן מושרות במים ללילה.

קערה נוספת המכילה כוס אורד דאל או עדשים רגילים או כל קטנית אחרת מושרים ללילה.יש המוסיפים 1/4 כפית זרעי חילבה המסייעים לספיגת הקטנית ולתסיסה.

הכנה:

טוחנים את האורז עם חלק ממי השריה שלו לקבלת תערובת סמיכה אך נוזלית ממנה נוכל ליצוק למחבת להכנת פנקייק. ניתן לבצק את הטחינה במעבד מזון או ב-STICK חשמלי.

מרוקנים את מי ההשריה בקערת הקטניות, מוסיפים מים חדשים וטוחנית לקבלת בלילה סמיכה אך נוזלית בדומה לבלילת האורז.

מערבבים את הבלילות, מוסיפים כפית שטוחה של מלח, מכסים עם בד להרחקת חרקים ומחכים כ-12-24 שעות עד שהתערובת תוססת ומקבלת טעם חמצמץ.

הבצק מוכן לבישול.

ניתן להכין מהבצק פנקייק-חביתיות ללא ביצה, כופתאות ועוד מגוון מאכלים.

בצק הדוסה מתאים במיוחד לצמחונים, ילדים ונשים אחרי לידה הזקוקות לתזונה קלה ומזינה.

 לאתר של אייל שפרינגר

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו