דג בקלה "מטוגן בריא" עם סלרי
המרכיבים
1 בצל בינוני קצוץ גס
6 שיני שום מעוכות, קלופות ופרוסות
(לאחר שקצצתם את הבצל ופרסתם את השום, תנו להם 'לשבת' 5 דקות כדי לשדרג את היתרונות הבריאותיים שלהם)
2 כוסות של גבעולי סלרי שטופים ופרוסים לפרוסות של 2 ס"מ
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
3/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים ל-4 כל אחד
1 כף + 1/2 כוס מרק צח או מים
מיץ מחצי לימון
פילה דג בקלה חתוך לפרוסות בעובי של 5 ס"מ
קמצוץ פלפל צ'ילי יבש גרוס
מלח ופלפל שחור לתיבול
2 כפות עלי כוסברה טריים קצוצים
אופן ההכנה
1. הקפצה בריאה ללא שמן – מחממים 1 כף מים או מרק עוף צח במחבת גדולה בחום בינוני. ברגע שהמים רותחים, מוסיפים את הבצל ומקפיצים אותו תוך כדי ערבוב. לאחר 5 דקות שהבצל מתבשל, מוסיפים את השום והסלרי לעוד דקה.
2. מוסיפים את העגבניות והזיתים ושאר המרק או המים. בוחשים, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות עד שהסלרי רך. בוחשים מידי פעם.
3. מוסיפים את הבקלה, הלימון, מלח, פלפל, וצ'ילי. ממשיכים לבשל עוד 5 דקות נוספות או עד שהדג מבושל.
4. להגשה – מפזרים על המנה את עלי הכוסברה הקצוצים ומגישים עם אורז מלא.
ענת גרינברג, נטורופתית והרבליסטית קלינית