בורקס מזין וטבעוני
מאת: אורלי גרובר
זמן קריאה: < 1 דקה
בואו להכיר את הקסם שמאפשר לכם ליהנות מהפינוק האולטימטיבי – בורקס, בגירסא מזינה, טבעונית ונטולת גלוטן
רכיבים להכנת בורקס
- חבילת נייר אורז – דפים שקופים דקיקים שתמצאו בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק
- שני גזרים גדולים
- בצל
- שתי שיני שום (אפשר יותר לפי הטעם)
- חצי כוס קמח חומוס
- חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
- כפית קארי
- מלח לפי ההעדפה האישית
- שמן – השמן ישמש לטיגון, העדיפו שמן מזין שמתאים יותר לתהליך לפי העדפתכם
תהליך ההכנה וההרכבה
- קוצצים את הבצל והשום ומטגנים אותם קלות בלבד
- את הגזר קוצצים לחתיכות קטנות בצורה שאתם מעדיפים
- מוסיפים את הגזר החתוך לסיר ומכסים אותו במים
- מבשלים עד שהגזר מתרכך
- מערבבים את הקמח עם חצי כוס מים, המלח ותיבול קארי
- מוסיפים לעיסה את הגזר
- ניגשים להכנת דפי האורז: בקערה נפרדת מניחים את נייר האורז לפי ההוראות שעל האריזה שלו – לניירות מסוגים שונים יש זמני השרייה שונים, הם נעים בין דקה לשתיים בדרך כלל
- מניחים שתי כפות מהתערובת במרכז העיגול ומקפלים אותו כך שיש כמות שווה של נייר אורז מכל הצדדים
- ממשיכים להכין דפי אורז שממולאים בכל התערובת
תוכלו לגוון את המילוי: הוא הולך נהדר גם עם שילוב של חומוס או ירקות נוספים. חוזרים על התהליך עם כל התערובת.
המתכון באדיבות אורלי גרובר – זה בריא