אוזני המן – הגרסה הבריאה
יש דרך בריאה לחגוג את פורים. טלי החליפה את הסוכר הלבן בסוויטנגו – ממתיק טבעי על בסיס צמח סטיביה ומעט דבש, במקום הקמח הלבן השתמשה בקמח כוסמין מלא, וגם המרגרינה והשמן המזכך נותרו מחוץ לגבולות המתכון. התחליף: שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה.
ועכשיו למתכון!
רכיבים ל-20 יחידות
למלית:
2 כוסות פרג טחון
שני שליש כוס סוויטנגו – ממתיק טבעי על בסיס צמח סטיביה
2 כפות דבש רואו אורגני
חצי כוס מים מינרלים
2 כפות גרידת לימון
4 כפות מיץ לימון טרי
לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני
חצי כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
שתי כפותסוויטנגו – ממתיק טבעי על בסיס צמח סטיביה
8 כפות שמן קוקוס מומס
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
אופן ההכנה:
המלית:
להמיס את סוויטנגו , הדבש והמים על אש חלשה עד שהכל נמס
להוסיף כוס פרג טחון, לבחוש, לבשל כדקה ולהוריד מהאש
להוסיף את מיץ הלימון וגרידת הלימון ולבחוש היטב
הבצק:
ללוש את כל הרכיבים יחד על לקבלת עיסה אחידה
להניח במקרר למשך חצי שעה
לרדד, לקרוץ עיגולים בגודל תחתית כוס, להניח כמות של כפית מלית באמצע העיגול ולסגור קצוות לאוזני המן
להניח בתבנית על נייר אפייה חום (אקולוגי ולא מעובד כמו נייר האפייה המולבן, ניתן להשיג בחנויות טבע)
לאפות במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
להוציא מהתנור, להניח בצד להתקרר
להגיש באהבה