כן! כמעט כל מתכון "רגיל" ניתן להפוך למתכון בריא ע"י החלפת חלק מחומרי הגלם בחומרים בריאים יותר. כמה רעיונות למשלוח מנות בריא מאת שני ריף-פרופסורסקי, נטורופתית מוסמכת.
דווקא שבועות, חג החלב, הוא הזדמנות לנסות את התחליפים הטבעוניים המוצלחים. נירה שניידר מכינה "גבינת פרמז'ן" שאפשר לקשט איתה את הפסטה, "גבינת ריקוטה" שאפשר למרוח על לחם כוסמין מלא ויש גם תותים בשמנת. הנה המתכונים
יש תבשיל אחד, שאנחנו מחכים לו כל השנה שנקרא מסוקי, שמכיל המון ירקות אביב שהכוכב בהם הוא הפול הירוק, והוא מוגש בערב פסח. שוברים מצה מעל צלחת עם התבשיל, מערבבים ואוכלים
איך יודעים שהגיע האביב? בשווקים אפשר להשיג פול ירוק טרי, אפונה טרייה, סלרי, לפת, גזר, סלקים וצנוניות רעננים, וכמובן שום ישראלי ירוק טרי. אלה הם רק חלק מהירקות הנהדרים המניבים באביב
נפלא כמנת דג לסדר פסח. מרכיבי המתכון נותנים טעם נהדר לחך תוך שהם מהווים מקור מצוין לסלניום, B12, וחלבון. הכנת המתכון לוקחת סה"כ 30 דקות ויש לכם ארוחה מלאה ובריאה במיוחד
חג הפורים מתקרב בצעדי ענק ואחרי שסיימנו עם רכישת התחפושות והאביזרים הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין אוזני המן.
אז קבלו את הגרסה שלי לאזניים המפורסמות בגרסה בריאה יותר ואפילו טבעונית!
שמגיע פורים, אין מה לעשות, כולם מחפשים את אוזני ההמן וכל אחד אוהב אותן עם מילוי אחר. הנה מתכון בריא העשוי מבצק פריך, נימוך בפה, ממולא בכל טוב. אפשר למלא בכל מלית העולה על רוחכם. אפשר לשנות את צורת הבצק מאוזן המן לכיסונים, משולשים, מרובעים או כל צורה שהיא אם זה לא פורים ותמיד זה טעים מאוד. לאחר אפיה וצינון כדאי לשמור בצנצנת זכוכית אטומה