אוכל טבעוני ואפילו חם מועשר בחלבון - יש דברים כאלו.
ענף המזון מתפתח לאחרונה בתחום המאכלים המועשרים בחלבון. האם המאכלים האלו חיוניים לתזונתנו? כמה חלבון באמת יש בכל מנה? כל המידע והמלצות מדיאטניות - לפניכם
בתור גורו תזונה שנחשבת למובילה בתחום התזונה הטבעונית לתינוקות, לנטלי יש הרבה מה לומר גם על תזונה למבוגרים. בואו להכיר את הגישה המרתקת של נטלי ולהתפנק עם המתכון שלה לשווארמה טופו ערמונים
סיקור הרצאתה של ד"ר קארין אלמן שינה – מומחית בנוירולוגיה והפרעות קוגניטיביות מכנס רפואה פונקציונלית - הדור הבא; בואו להבין איך מתפתחת ירידה קוגניטיבית ומחלת האלצהיימר ולקבל טיפים למוח בריא יותר
חג השבועות קרב ובא, חג מקסים של קיץ, ביכורים, שפע של אוכל … אלא שיחד עם השפע מגיעות גם חששות: מה נעשה עם כל הטוב הזה שיוגש על השולחן? איך נתמודד איתו? איך לעבור את החג בשלום?
מה הקשר בין התזונה שלנו לדימוי גוף? בשנים האחרונות נדמה כי התקדמנו כחברה בכל הנוגע לתפיסת החיצוניות.
"דימוי גוף חיובי" ו"קבלה עצמית" הם מושגים מאוד נפוצים בשפתינו כיום והשיח סביבם משותף לתחומים רבים, כגון, דיאטה, ספורט, אופנה, תרבות ועוד. בתצוגות אופנה משתתפים דוגמניות ודוגמנים במידות מגוונות ולא סטנדרטיות בהכרח, בני הנוער מעריצים מפורסמים המייצגים גם מודל יופי שונה מהמקובל, ואותנטיות היא מילה נרדפת למצליח.
אך האם באמת התקדמנו?
שלחנו לכנס משנים מציאות מטפלת שמגיעה מגישות שלא בהכרח תומכות בגישה הקטוגנית. היא יצאה ממנו באופוריה. מה היא למדה בכנס? מה גרם לה להתרשם מהגישה? כל המידע לפניכם
המודעות לאורח חיים בריא מושכת רבים להשקיע זמן גם באימונים. פנינו לתזונאית ספורט כדי להבין האם כדאי להיעזר במשקאות חלבון, מתי חייבים לאכול אחרי האימון ולקבל עוד טיפים לשיפור האימונים, ההרגשה והמראה
דיאטנית שופכת אור על המוצרים "נטולי הגלוטן"\"חופשיים מסוכר" ומסבירה מה כדאי לבחור כשאנחנו נתקלים במוצרים חדשים + מוצרים חדשים על המדף בקטגוריית ה"נטולים"
"למדתי שככל שאני פחות מתעסקת בחישובים של מה אכלתי וכמה, ספירת קלוריות ומשקל, אני שומרת על יציבות ובעיקר מאושרת יותר". הצצה לאורח החיים של אשת היח"צ והמדריכת הריצה
תזונה טבעונית בהחלט עשויה להיות בריאה גם לילדים. אלא שהורים רבים מודאגים, ובצדק, מכך שילדיהם יפתחו בעקבותיה מחסורים שונים. הימנעות מאכילת מוצרים מהחי ללא איזון מתאים בהחלט עלולה להזיק לבריאות
רבות דובר ונחקר על הסגולות התזונתיות של קקאו נא אל מול קקאו תעשייתי – ההבדלים הם עצומים! קקאו חי אינו מחומם ומעובד והנו מזון-על המזין את גופנו הפיזי האנרגטי והרוחני
ב- 1 בינואר רפורמת סימון מוצרי המדף ביוזמת משרד הבריאות תיכנס לתוקף. רפורמה שמטרתה לעזור לציבור להבחין בין מזון בריא ומזיק. אבל האם המהלך באמת יעשה סדר או אולי יבלבל אותנו עוד יותר?
כולנו כבר יודעים שגם טבעונים יכולים ליהנות מהמבורגר טעים ועסיסי. אבל מה ה-כ-י טעים וגם מזין? יצאנו לבחון (וגילינו שהטעים ביותר מגיע עם 93 קלוריות בלבד!)
אם אתם ספורטאים המודעים לבריאותכם, סביר להניח שזה מכבר צמצמתם את כמות הפינוקים המתוקים בתפריטכם היומי, אך בוודאי תשמחו לדעת על חלופה מתוקה המומלצת עבורכם - שוקולד מריר המכיל מעל ל-70% מוצקי קקאו
טבעונים? חובבי אוכל אורגני ובריא? בדובאי לא תישארו רעבים!
רגע לפני הסגר, אפרת נבון עוד הספיקה לטוס לדובאי ולסקר עבורכם את
כל המסעדות שאסור לכם לפספס שם.
לכבוד חג החירות, אנו שמחים לארח במדור את עדית רומנו - מייסדת משותפת של חוות החופש - מרכז חינוכי חוויתי לחיבור בין בני אדם לבעלי חיים שניצלו מתעשיות המזון ומקלט שיקומי לבעלי חיים מהתעשייה
כנס האונליין הגדול והראשון מסוגו בישראל עם מיטב המומחים, החוקרים, המטפלים והמורים בתחומי התזונה, קולינריה, מודעות והתפתחות אישית. הכנס יתקיים בין התאריכים 18.4-21.5.
היא אמנם נחשבת לאוכל הרחוב הכי מושחת ושומני, אבל לשווארמה יש פנים חדשות! אמנם מה שתמצאו בדוכנים עדיין נוטף שמן, אבל החדשות הטובות הן שהגיע למדפים פתרון בריא, מזין ואפילו דיאטטי
איזו מפורסמת בינלאומית מחזיקה באופן קבוע חומוס במקרר? ומי לא יוצאת מהבית בלי שמן הכמהין שלה? המגזין האמריקאי לבידור "ניקי סוויפט" חשף את המאכלים שתמצאו במקררים של האנשים המפורסמים בעולם
אם נציית לכלל הזהב של התזונה הבריאה נוכל ליהנות מהכול – הטעמים, הריחות והמרקמים של המזונות האהובים עליכם, כשבה בעת המזון מעניק לכם יותר מרץ ובריאות במקום לגזול אותם מכם
אנשים רבים, שמתרגלים יוגה על בסיס קבוע, יעידו כי חל שיפור משמעותי בתחושה הכללית שלהם ברגע שהחלו להקפיד גם על התזונה הנכונה. איך עושים את זה ואיך שומרים על זה לטווח הארוך?
אמרו לכם לא לתת לחיות שלכם אוכל של אנשים, סיפרו לכם שמזון יבש פרימיום הוא המזון הטוב ביותר לבעלי החיים... אז אמרו. ד"ר מיה ברק עם כל האמת על התזונה הבריאה לבעלי החיים
מהו מזון העל הטוב ביותר בעיניו? איזה מזון הוא לעולם לא יאכל? חוקר ההיסטוריה של הרפואה והתזונה חושף בפנינו את הרגלי התזונה האישיים שלו וגם משתף במתכון מנצח
כשחושבים על צמחונות וטבעונות, בדרך כלל חושבים על תזונה המבוססת על ירקות ופירות. תזונה שכזו – דינה להיכשל. קטע ראשון מתוך הרצאתו של אלירן דה-מאיו בכנס "אוכלים בריא 12"
הוא עוסק מעל 24 שנים ברפואה סינית, נטורופתיה, הומיאופתיה ורפואה פונקציונאלית, מדריך ומעביר קורסים למטפלים, ואותנו - כרגיל - הכי מעניין לשמוע מה אדם שמבין כל כך הרבה אוכל ביום יום?
"הדברים שאנחנו אוכלים משפיעים באופן ישיר גם על בריאותנו הנפשית", אומרת ד"ר מעיין בוימן משיטה – פסיכולוגית, מרצה ויוצרת הפודקאסט "עושים פסיכולוגיה". אולי בגלל זה היא משתדלת להקפיד על תזונה בריאה, אבל גם לא מוותרת על ג'חנון וגלידה עם סוכריות...
אי נוחות במערכת העיכול יכולה לנבוע מתזונה לקויה, אך גם מהרגלי אכילה שאינם נכונים. האם כדאי לשתות בזמן האוכל? האם מומלץ לבצע פעילות גופנית לאחר הארוחה? כל הטיפים בכתבה שלפניכם
21 זוגות תאומים פוצלו לשתי קבוצות. על כל קבוצה היה לאמץ תזונה שעומדת בקריטריונים של תזונה בריאה, בהבדל אחד - קבוצה אחת הייתה צריכה להימנע ממוצרי בשר וחלב, ואילו הקבוצה השנייה המשיכה לצרוך אותם. איזו תזונה התגלתה כבריאה יותר?
נמאס לכם מפירות יקרים באיכות ירודה מהסופר? רוצים לגלות עולם של טעמים וליהנות מתוצרת טרייה, בריאה ומשתלמת יותר? בואו להכיר את הטרנד הבא: תזונה עונתית - אכילת פירות וירקות שגדלו בשמש הישראלית, ישר מהחקלאי לצלחת שלכם. זה טעים, זה בריא, זה תומך בחקלאות המקומית, וזה אפילו עוזר לשמור על הסביבה - המדריך המלא
דיאטה קטוגנית זכתה לפופולריות רבה בשנים האחרונות בזכות יעילותה בהפחתת משקל ושיפור מדדים מטבוליים שונים. עם זאת, רבים חוששים מהשפעתה על רמות הכולסטרול בדם, בשל התכולה הגבוהה של שומנים בתפריט זה. האם ניתן ליהנות מיתרונות הדיאטה הקטוגנית תוך שמירה על רמות כולסטרול תקינות?
היום אנו מארחים במדור "טעים להכיר" את ליטל סימון, מטפלת ותיקה באיורוודה והרבליסטית קלינית, כדי להציץ אל צלחתה ולגלות האם וכיצד עקרונות הרפואה ההודית העתיקה באים לידי ביטוי בתפריט היומיומי שלה
איך נראית התזונה היומיומית של מי שהפכה את פיתוח ההרגלים הטובים למקצוע? קרן שפע, "הרגלאית" ומנהלת מועדון ההרגלים הטובים, מזמינה אותנו להציץ לשגרת התזונה שלה
מה קורה כשנטורופתית פותחת את המקרר בבית? האם היא חיה רק על עלי קייל ונבטים? ביקשנו מהנטורופתית לילך סרזו לחשוף בפנינו את התפריט היומי שלה - מארוחת הבוקר ועד הנשנושים בלילה מול הטלוויזיה
מתי בפעם האחרונה הייתם בחתונה שבה הגישו לכם מטעמי רואו פוד כמו קרקרים ירוקים עם פטה חמניות, לזניה מפוארת מדפי קישואים ולקינוח טארטלטים עם פירות חיים? ענבר רוגע הצטרפה לשף הרואו פוד דיאל ואספה ממנו כמה טיפים
בשבוע שעבר התקיים כנס תזונה פונקציונלית שהוקדש לאריכות ימים. ענבר רוגע חזרה עמוסה במידע מרתק ועם מסקנה משמחת: לגנים יש רק השפעה של 30% על מצב הבריאות ואריכות החיים הצפויה לנו. כל השאר בידיים שלנו
טיפוסי פיטה הם בעלי תיאבון בריא, חילוף חומרים חזק ומערכת עיכול עמידה. בני הפיטה חייבים לאכול מייד כאשר הם נתקפים רעב, שאם לא כן, רמת הסוכר בדמם יורדת והם עצבניים.
בתזונה סאטווית יש להבין את ששת הטעמים. מתיקות היא הטעם הסאטווי העיקרי כיוון שהיא מזינה, מאזנת ונעימה לתודעה ולחושים. יש לזכור כי ב"טעם מתוק" באיורוודה הכוונה למתיקות טבעית, לא לסוכרים מעובדים ובשום פנים ואופן לא ממתיקים מלאכותיים. מתיקות זו כוללת סוכרים עמילניים, פחמימות ושמנים, כמו אלה שנמצאים בפירות, דגנים, ירקות, זרעים ואגוזים.
תזונה יוגית אינה רק סאטווית אלא גם פראנית, מלאת כוח חיוני הדרוש להמריץ את התודעה ואת הגוף העדין. במובן זה מאכלים שונים קשורים לפראנות שונות. מתוך חמש הפראנות, מאכלים פראניים הם בעיקר ירקות ירוקי עלים ונבטים שגדלים מהר, במיוחד באביב השופע בפראנה. כל אלה ממריצים, מקררים ומטהרים.
השימוש בצמחי מרפא לטיפול בתינוקות ובילדים הוא עתיק יומין וקיים בכל התרבויות. בחודשים הראשונים לחיי הילד מצויים בגופו נוגדנים שונים שהועברו אליו מאמו דרך השליה. מה אופן השימוש בצמחים לילדים?
כתבתו של דויד קאפח מחבר הספר "טבעי-צמחי מרפא בשימוש ביתי".
אם אנו מקבלים את מסקנות תורת הבריאות הטבעית – ולפיהן תזונה נכונה היא תנאי הכרחי לשמירת הבריאות, ותזונה לא-נכונה היא הסיבה העיקרית להתהוות מרבית המחלות – נוכל גם לקבל את ההנחה, ולפיה התזונה משפיעה באורַח מכריע על תהליך הריפוי העצמי שמבצע הגוף.
הסינים בנו את שיטת תזונה המבוססת על האנרגטיקה של המזון. במקום לחלק את התזונה למזונות שגדלים בקיץ או בחורף, הסינים בדקו לאיזה אנרגיה משתייך המזון ואיך משפיע עליו הבישול
בואו להכיר מקרוב את המאקרוביוטיקה - תזונה בריאה עפ"י תורות המזרח הרחוק. בכתבה של אורית לוי תקראו מספר עקרונות פשוטים לשמירה על הבריאות, וכיצד ניתן לאכול בריא ונכון בכמה צעדים פשוטים.
אצת הכלורלה הינה מזון פונקציונלי מכיוון שהיא בעלת מגוון רחב של רכיבי תזונה. כל מי שעשה שימוש בכלורלה ממליץ עליה בחום כתוסף התזונה העיקרי בכל בית. אז מהי בעצם אצת הכלורלה? הכתבה הזו היא למי מכם שטרם שמעו עליה.
"המחשבה על מזון כמשמין היא זו שמביאה להשמנה", מסבירה מירה כהן שטרקמן, ראש תחום המסלול ללימודי נטורופתיה בווינגייט, ומציעה מתן תשומת לב לחילוף חומרים תקין באמצעות צריכת שומנים ופחמימות, הפחתת סטרס, הקשבה למנגנוני הרעב והשובע ותרגול חשיבה חיובית.
בראיון זה נבקר בביתם של משפחת בן-דור ונלמד על השינוי התזונתי שהוביל אב המשפחה, שמקדיש את זמנו לחקר תזונה תואמת אבולוציה לפי האדם הקדמון. בראיון מיקי ישבור לנו מיתוסים כמו בריאותם של השומנים הרווים ובפרט שומן מן החי.
שירלי הפעם תנסה להסביר מדוע רו-פוד, מזון נא ולא מבושל, יש בכוחו להאט משמעותית את קצב הזדקנות הגוף. רמז- קשור ברידקלים חופשיים ונוגדי חמצון. ובנוסף תדגים לנו (בסרטון מוצמד!) מתכון להכנת מילקשייק שוקולד בריא.
ד"ר גיל יוסף שחר מתאר בכתבה הבאה את ימי ספירת העומר כימים בהם כדאי גם לקבל החלטות טובות יותר עבור בריאותנו, כחלק מההכנה הרוחנית, ונעזר בהמלצות מדברי הרמב"ם.
דורית דן בכתבה הבאה תתייחס לתזונה ברוח איורוודה. דורית תסביר לנו על המאפיינים השונים של טיפוסי הגוף ותתאים לנו מאכלים מומלצים המותאמים לסוג טיפוס הגוף שלנו, בליווי מתכונים טובים.
ד"ר גיל שחר בטורו משתף אותנו בסיפורו האישי של מטופל צעיר ובצורך של רופאים ומטפלים להיות מאין "מאמנים אישיים" שתומכים ומלווים ולא רק כותבים "מרשם" ושולחים את המטופל לדרכו.
ביקור מיוחד אצל אביגדור ועינת רותם שהקימו את מלון פאוזה, בשאר ישוב, ברוח עקרונות תנועת ה- Slow Food של מזון טעים, נקי והוגן וסעודות גורמה ארוכות מסביב לשולחן. ישבנו לשיחה נינוחה על חשיבותו של אוכל כמחבר בין אנשים.
הפרסומת למקדונלדס אשר משווה בין 3 פריכיות אורז עם גבינה לבנה 5% לבין ארוחת מק-רויאל מבחינה קלורית ראויה להתפרסם? ההשלכות וההסבר האמיתי מאחורי המספרים מוצגים לפניכם
הפעם נבקר בקפה Loveat שזוכה לקהל לקוחות נאמן וותיק. נשוחח עם טל בודנשטיין, היזם והבעלים ואיש עם חזון. נברר מניין הכל התחיל, על הקפה האורגני, מהן תוכניותיו לעתיד ונטעם כמה מנות טעימות מהתפריט.
הדילמה או הפרדוקס של האומניבור תוארה לראשונה ב-1976 על ידי הפסיכולוג פול רוזין מאוניברסיטת פנסילבניה במאמר "בחירת מזון על ידי חולדות, בני–אדם ובעלי חיים אחרים". מאמר חדש בנושא מתוך הספר "דילמת השפע".
האם אתם יודעים את סוג הדם שלכם? אם לא, הגיע הזמן לברר! בכתבה הבאה דבורי גתי-יוסף, נטורפתית, מספרת על איך לחיות נכון לפי סוג הדם ומשתפת בכמה טיפים לתזונה בריאה.
שירלי בר הפעם תספר לנו על המעבר לתזונה מבוססת רו-פוד ותרומתה להרזייה, מתוך סיפורה האישי. שירלי מציעה לנו אלטרנטיבה לספירת קלוריות ומציעה לנו להכניס לגוף אוכל מזין ובריא ולעבור בהדרגה לתזונה המבוססת רו-פוד.
הפעם הזמנו "Take Away" של דורית דן, מייסדת קייטרינג D-Food המציע ארוחות "בוטיק" צמחוניות לפי דרישות הלקוח עד הבית. התרשמנו מההשפעה איורוודית של דורית על המנות, "התפירה" האישית והטעמים הנפלאים.
אילו מזונות כדאי לאכול בזמן אימון? אניטה בין, מחברת הספר "תזונת ספורטאים" בהוצאת פוקוס, מסבירה מדוע חשוב לצרוך פחמימות בזמן אימון, באיזו תדירות ומהי הכמות המומלצת.
צמח הנים "אזדרכת הודית" Azadirachta Indica, הינו צמח המוערך כבן 4000 שנה בדרום אסיה כצמח רפואי רב שימושים. העץ נחשב כקדוש ומוזכר במיתולוגיה ההינדית. הוא גדל באזורים טרופיים וסב-טרופיים כמו הודו ובורמה. העץ אינו רעיל לבני אדם וכל אחד מחלקיו משמש לתעשיית מוצרים שונים ומגוונים.
אורי מאיר ציזיק לקח על עצמו אתגר גדול השנה. בטורו החדש, אורי ישתף אותנו מחוויותיו האישיות בשנת "האתגר המקומי". החל מהאביב אורי יאכל רק אוכל מקומי, אוכל שגדל בארץ ישראל וקשור למקום מבחינה היסטורית.
תפיסת עולמו ההוליסטית של הרמב"ם רלוונטית לנו כיום, נדמה כי יותר מתמיד. דרכה ניתן ללמוד רבות על אורח חיים נכון, תזונה בריאה, בריאות הנפש והרגלי חיים. אפרת כהן נבון חוזרת לכתובים ומפענחת חלק מאימרותיו החכמות.
למדנו לחשוב על פירות כעל "חטיף", משהו מתוק, אולי כקינוח, או משהו קטן בין הארוחות כשאין דבר אחר לאכול. אבל, הייתי רוצה שתתחילו לחשוב על פירות כעל מזון אמיתי ואפילו כארוחה בפני עצמה.
לאחרונה גיליתי שאני מאוד נהנה ללמוד וללמד בחברותא. משהו מרגיש לי נכון בזרימה הרב-כיוונית של הרעיונות והידע. אתמול היתה לי הזדמנות מרגשת לחוות את צורת הלמידה הזו ממש בשטח, בסיור ארכיאולוגי.
למה לקנות קפסולות כשאפשר לאכול צמחי בר אכילים שעשירים בוויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים בכמויות שאין בשום דבר אחר? ד"ר זוהר קציר מסביר מה הופך את צמחי הבר לתוספי מזון משובחים
הקשיבו לתשוקות המוטרפות שלכם - משתוקקים למתוק? למלוח? אולי למשהו מר? ומה בעניין המרקם? האם אתם משתוקקים למשהו רך ונוזלי או למשהו פריך ויבש? ג'ושוע רוזנטל מסביר מה עומד מאחורי התשוקות שלנו.
מי אוכל? האם זה העוף הדורס שבתוכי, או הבהמה הטהורה? האם אני אוכלת בנחת, מתוך מודעות לשפע הקיים בעולם והמתחלק לכל הברואים או האם אני חוטפת את האוכל "שלי" ובולעת אותו
האוכל שאנחנו אוכלים, מהיותנו עוברים בבטן אמנו, משפיע לא רק על הילדים שיוולדו לנו, אלא גם על הנכדים שלנו. עינת שגיא מסבירה מה זה אפיגנטיקה ואיך תה ירוק קשור לכל זה
החלטתם לנסות טבעונות? ברכותינו. תזונה טבעונית היא אכן בריאה יותר מכל תזונה אחרת, אבל רק אם מקפידים נכון על הכללים. עינת שגיא עם מדריך קצר לטבעוני המתחיל
סוד החיים הבריאים והארוכים הוא לאכול תזונה שמותאמת באופן אישי לכל אדם, לפי הטיפוס הגופני-מנטלי שלו. אייל שפרינגר, מומחה לרפואות המזרח, פתח לכתבתנו את הראש באוכלים בריא
בשר, עוף ודגים לא רק מרעילים לנו את הגוף, הם גם מחממים אותו ומכבידים עלינו. מה יותר מתאים לארוחה קיצית מקציצת פורטובלו וסלט ירוק לצידה. נירה שניידר עם 8 מתכונים 'בשריים' מסוג אחר.
בימים שבהם הרואו פוד הפך לטרנד, שווה להקשיב גם לשיטות עתיקות שדווקא ממליצות לבשל חלק מהמזון שלנו. מסע בעקבות האוכל המבושל, מהרי האנדים, דרך האינדיאנים ועד ההודים
לא משנה ממה אתם סובלים, הגוף תמיד ישאף לרפא את עצמו, ללא תרופות, צמחי מרפא או כל דבר אחר. כל שעליכם לעשות הוא לתת לו את התנאים המתאימים לכך. ענת ארגמן על ההגיינה הטבעית
המחקר שפורסם ב-ynet לפיו למי שאוכל מזון אורגני אין יתרון בריאותי, לא רק חוטא לאמת, הוא גם רצוף אי דיוקים. ד"ר אורנית רז, מנכ"ל הארגון לחקלאות אורגנית, מסבירה מדוע בהחלט כדאי להמשיך לאכול אורגני
ד"ר תל אורן מעיד על עצמו שהוא שותה בממוצע רק 2 כוסות מים בשבוע. גם אין צורך להתקלח יותר מדי – זה מונע ספיגה טובה של ויטמין D. ליאה מיכאל דבר השתתפה בהרצאה שלו על תזונת האדם הקדמון. מוכנים?
טרנד חולף של חובבי בשר או אג'נדה תזונתית בריאה ומנומקת? סדרת מאמרים חדשה בה אבי גרוסמן, פליאוליסט אדוק, ילמד אותנו את עקרונות השיטה, שחסידיה אוכלים את מה שהאדם הקדמון נהג לאכול. פרק ראשון
ניחא לא לאכול לחם לבן, אבל גם לא לחם מלא? וגם לא עדשים או שעועית? מה עומד מאחורי ההימנעות הנחרצת של הפליאוליסטים מדגנים וקטניות ומהו הנזק שהם גורמים לנו? אבי גרוסמן מסביר. פרק שני בסדרה
לשיעול מהסוג החם כדאי לשתות מרק אגסים, לשיעול מהסוג הקר דווקא מרק צנון יהיה טוב ואם השיעול שלכם נמשך הרבה יותר מדי זמן - אִכלו טופו עם סוכר וג'ינג'ר. ד"ר גדעון רון עם תרופות סיניות מסורתיות ופשוטות
ב"קיסר הצהוב", ספר הרפואה הקדום של הרפואה הסינית, יש מאות מרשמי תזונה: מה אוכלים, איך אוכלים, עם איזה תבלינים ובאיזה שילובים. ד"ר גדעון רון, נותן טעימה
כיצד אנשים המנסים לאמץ אורח חיים בריא דוגלים בצריכה של 50% ולפעמים 70% ואף יותר מזה מהקלוריות שלהם משומן? אבי גרוסמן מסביר מדוע שומן רווי זה בריא וגם יותר נכון לגוף שלנו מבחינה אבולוציונית. פרק שלישי
בדיאטה הפליאוליתית השומן, ובייחוד השומן הרווי, הוא המרכיב העיקרי ולא הפחמימה. איזה צידוק אבולוציוני יש לכך, איזה שמנים הם מעדיפים לצרוך ומאיזה שמנים הם נמנעים. פרק רביעי
מבחינת הגישה הפליאוליתית, העובדה שהאדם חי, התפתח ושגשג במשך מיליוני שנים על תזונה שרובה שומן ובשר, היא הוכחה מספקת לכך שאכילת בשר אינה מזיקה לנו. כולסטרול? שומנים בדם? סרטן? לא בבית ספרם
50 אחוז מהאוכלוסיית ארצות הברית סובלים ממחלה כרונית, וכמעט 30 אחוז סובלים מרגישות לגלוטן. אתם באמת חושבים שזהו צירוף מקרים? על הקשר המסוכן שבין גלוטן לסוכרת, דלקת ושיניים רקובות. פרק שני
הפליאוליתים אוהבים הרבה בשר. ואם אפשר אז גם עם שומן. אבל מה יש להם לומר בנוגע לטיעונים המוסריים בדבר הריגת חיות, התעללות וההרס האקולוגי, בעולם שבו יש לנו לא מעט אפשרויות אחרות?
מלח איכותי במידה לא גורם ללחץ דם. זהו המלח השולחני עתיר הנתרן שגורם לכך. יגאל קוטין מסביר מדוע מלח הסלעים נחשב לפי הרפואה האיורוודית למלח הבריא ביותר וגם נותן מתכון לאמבט מלחים מיוחד
מתי בפעם האחרונה הלכתם על קורת עץ? מתי בפעם האחרונה חיפשתם באדמה פטריות ואז הלכתם הביתה כדי לבשל אותן? חסידי שיטת הפליאו מקפידים לא רק לאכול כמו אבותינו הקדמונים אלא גם לנוע ולהתעמל כמוהם
אין צורך ב-4-5 ארוחות ביום (האדם הקדמון לא הסתובב עם צידנית!), מותר לאכול לפני השינה ואין חשש להשמנה גם אם אוכלים סטייק נוטף שומן אבל בלי דגנים לצידו. אבי גרוסמן מסכם את סדרת הפליאו ומביא עוד כמה המלצות
ממה נובעת השמנה בקרב ילדים ומה באפשרותנו ההורים לעשות על מנת להקנות לילדינו כבר מגיל ילדות הרגלי אכילה טובים ותמיכה נכונה כך שהם לא יסבלו מהשמנת יתר או מאכילה רגשית. יסמין חיו עם חמישה טיפים
הרעיון העומד מאחורי הנטורופתיה הוא לא רק לאכול על מנת להרגיע את הרעב. הנטורופתיה רואה בתזונה דרך לשמור על בריאות תקינה וכן דרך למניעת מחלות, אך לא פחות חשוב מכך - היא מהווה דרך טיפול בגוף באמצעות התזונה
חסידי הפליאו טוענים שיש לאכול בשר כי כך אכלו אבותינו. אך מי אמר שהאדם הקדמון אכל מה שטוב לו?
ד"ר גיל יוסף שחר חושף את הכשלים הלוגיים בשיטה ומפציר: רק תזונה הקרובה לטבעונות תציל אותנו
ההיסטוריה מראה זאת בבירור: תוכננו לבשר ובשר הוא המזון הנכון לנו עד סוף חיינו. מיקי בן דור הקרניבור עונה לטיעונין של ד"ר גיל יוסף שחר הצמחוני. תחליטו בעצמכם איזה מהטיעונים יותר משכנעים את הראש ואת הבטן שלכם
לא מצליחים לישון? מעלים במשקל במקביל? יש קשר בין השניים ופאולה רוזנברג מסבירה מדוע, ואף סוקרת מזונות שכדאי לאכול לפני השינה ואת אלו שכדאי להמנע מהם בשעות המאוחרות
'להיוולד מחדש' כנהוג לתאר בדתות-המזרח מתאר את הגלגול הבא של הנשמה בגוף חדש.'להיוולד מחדש' באמצעות צום רפואי ורוחני מהווה חוויה חדשה וראשונית של נוכחות פיסית ורוחנית בגוף וברוח האדם הנוכחיים כפי שלא חווינו מעולם
בפעם הבאה שאתם מבשלים, היזכרו באיכויות של התבלינים השונים ונסו להתאים את התיבול לצרכים הספציפיים שלכם, הן מבחינת הטעם והן מההיבט של איכויות רפואיות ומצב הדושות.
המושג טבעוני בפורמט העכשווי משמעו אדם הנמנע מאכילת רקמות בע"ח. אולם במקור משמעות המונח "טבעוני" הייתה אדם השואף לאכול מהטבע, להתמקד בטבע ולחיות בו.
רשמים מכנס "אוכלי כל, צמחונים או טבעונים – כל ההשלכות, כל הטיעונים וכל התשובות"
21 נובמבר, 2013, תיאטרון גבעתיים
כבר שכחנו את שיעורי הביולוגיה בבית הספר, התעמקנו בסוגיות אופנתיות בתזונה, ושכחנו להבין את אבות המזון. אז הנה הם לפניכם בלבוש קל ומודרני עם הארות מה בריא ולא בריא בכל בית אב
הסוכרת אינה מחלה חדשה היא מוכרת כבר מימי קדם, כיום רבים מאד חולים בה והיא נמצאת קבוע במגמת עליה. היא שכיחה בכל רחבי העולם במדינות מפותחות ובמדינות מתפתחות דבר שהביא להכרזתה כמגפה כלל עולמית.
סדרת כתבות בנושא ירקות-עליים מקומיים וצמחי-בר למאכל בישראל. בכתבה זו נכיר את מקומם המכובד של העלים הירוקים, שאינו מוטל בספק כשאר המזונות, בגישות התזונה השונות
ניקוי אביב לכבוד הפסח, כולל מעבר לנקיונות הבית גם את ניקיונו של הגוף.
הכירו את ה-POWER COUPLE של תזונת הניקוי: אורז בסמטי בשילוב שעועית מאש (vigna radiata)
כמו ביום כיפור, כמו בשבת, כמו בשנת שמיטה של השדה או בשנת שבתון של המורה, כך גופנו זקוק להפסקות: משקיעה לזריחה, שבתות, ווסתות ועונות, הפסקות בעיכול מזון, הפסקות בעיכול אינפורמציה, הפסקות ביחסים, זמן של הרפייה ניקוי וריקון.
רבי משה בן מיימון המליץ לאכול מאכלים על פי מידת תועלתם ולא רק על פי מידת החיבה אל דבר המאכל, להמנע מהשובע ולהפריד מזונות. מארוחת חג שבועות שלא תפגע בזכרו של הרמב"ם, כמו גם בבריאותנו
חגגנו את שבועות ללא גבינות, אירוע מיוחד ופורץ גבולות של עמותת VEGAN FRIENDLY. דוכני אוכל טבעוני משלל גווני הקשת, הופעות, פאנלים, סדנאות בריאות ופעילות למען בעלי החיים. מעבר לשרב, היה פשוט חמים וטעים
הדרך בה צבר ניר את הניסיון והידע שלו עברה דרך תחנות שעזרו לו להכיר לעומק לא רק את צרכי הגוף, אלא גם את צרכי הנשמה. שנים בילה במנזרי בודהיזם וזן, תוך חיבור מתמיד למטבחים המקומיים ולמקסמיהם
הסרט עוקב אחר סיפורן של שלוש דמויות מרכזיות, בחיפושם אחר תזונה שתיטיב עם בריאותנו, עם הסביבה בה אנו חיים ועם עתידו של כדור הארץ, תוך שהוא משלב בתוכו שיחות ומראות מעוררי תיאבון והשראה
כשפוסעים בשביל המוביל לחוות "השף האורגני" היפיפייה, חשים צורך עז לשלוח ידיים לערוגות המלבלבות, לנגוס בעגבנייה או פלפל עסיסיים בהנאה או להצטייד בסלסלת קש ולמלא אותה בשלל פירות וירקות
American Dietetic Association: דיאטות צמחוניות או טבעוניות לגמרי, הן בריאות, מספקות מבחינה תזונתית, ועשויות לספק יתרונות בריאותיים במניעה של מחלות מסוימות ובטיפול בהן
לכבוד יום השנה השלישי לפטירתו של יצחק בן אורי, מחלוצי העוסקים בתזונה טבעית וריפוי על ידי תזונה בארץ, נציגה של גישת "ההגיינה הטבעית"- סרטון קצר של בן אורי על עקרונות התזונה הטבעית
מי שמע מי ראה, צמח ריחני עתיק ושמו העברי יועזר, הלוא היה הנענע! הצמח נראה בארץ ישראל, בבל וברחבי ארצות אגן הים התיכון. אהוב למאכל שתיה ולרפואה, כבר למן העת העתיקה
מקום יפיפה, אישה חכמה אחת והרבה ידיים שקוצצות ומערבבות. התכנסנו במטבחה המלא בכל טוב של גילת רווה אור ליצירת מנות בריאות, קלות, מלאות בעושר וגורמות אושר. הכל משתלב היטב במטבח הביתי, והטעם – אלוהי!
ארגון הבריאות העולמי דירג אותו כחלבון מלא. הטעם המתוק שלו אינו מופק מסוכר. הוא נמצא בכל בית שמבשלים בו אוכל בריא. אז מה הוא המשקה העשיר בברזל, בחלבון, במגנזיום ובסיבים תזונתיים וגם טעים בקפה?
הדיאטה שתגרום לשינוי בסף הגירוי שלכם, לבלוטות הטעם ולמערכת העצבים לפעול בחדות וביעילות גבוהה יותר ותהפוך אתכם לאניני טעם, שמתמוגגים מהטעם והמרקם של האוכל שלכם יותר מאי פעם
חג שבועות הוא חג מתן תורה וחג חקלאי. נהוג להאשים את מועצת החלב בנוהג לאכול גבינות בחג. האם זה באמת נכון? וכיצד עלינו לאכול כדי לקבל את החג בניקיון פנימי מלא?
לכל אחד מחלקי הצמח חשיבות שונה לבריאותנו. אם נדע כיצד מרכיבים תזונתיים אלה מתנהגים בצמחים נוכל להבין כיצד משתמש בהם הגוף, ולהשכיל לשלב אותם בתבונה בתפריט היומיומי. אז מה מייחד את השורשים והאגוזים?
לא רק קצב פירוק הפחמימה משפיעה על איכותה, אלא גם כיצד ועם מה צורכים אותה. תופתעו גם לדעת שיש שוקולד שאיכות הפחמימה שלו טובה יותר מזו של שוקולד ללא סוכר. כל המידע החשוב אודות פחמימות
חג הפורים מתקרב בצעדי ענק והגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין אוזני המן. אז קבלו את הגירסה שלי לאזנים המפורסמות בגרסה בריאה יותר ואפילו טבעונית +2 מילויים ייחודיים ומפתיעים
רבים משפרים את בריאותם אם הם רק משנים את סדר האכילה שלהם לפי תורת הרמב"ם. אז כמה זמן לוקח לעכל כל מזון, איזה מזון מומלץ לאכול ראשון ומה מקומה של הבטטה בסדר האכילה הנכון?
חברי פאנל הספורטאים הסביר כיצד תזונה טבעונית מחזקת אותם - ובגדול! פאנל טבעונות במשפחה נתנו המלצות, כמו כן דובר על ההשלכות של היריון טבעוני והנקה של אימהות טבעוניות
בחלק השני של ההרצאה ד"ר תל-אורן דיבר בהרחבה על השפעתה של נטייה גנטית על טיהור רעלים, על חולשות גנטיות, על השפעת הסביבה ועל השפעת בקטריות על מערכת החיסון
בעוד צומות מסורתיים הם חווית ריפוי עוצמתית ויוצאת דופן, צום רוחני, אשר נועד לניקוי הרעלים שבגוף ולהרחבת התודעה, יכול לקחת אותנו אף גבוה ועמוק יותר. ישנן סיבות רבות מדוע לעשות צום רוחני
לתזונה מתוך מודעות להשפעות השליליות של מזון תעשייתי מעובד על הבריאות שלנו, לתזונה כהזדמנות להוכיח לעצמנו שאנחנו באמת אוהבים את עצמנו ולרפא את עצמנו יש שלוש 'בעיות' שחשוב להכיר
הבעיות שגורם מחסור ב-B12 הן רבות ומגוונות, לכן חשוב לאתר אותו ולצרוך את המזון הנכון. לעתים חייבים לצרוך תוסף תזונה וחשוב לדעת איזו נגזרת של הוויטמין הכי טובה לכם
עשיר בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים. מכיל כמות קטנה של פחמימות ומוגדר כ"מזון הטוב המעולה ביותר לאדם, בהשוואה לכל מזון אחר, הואיל וערכם התזונתי גבוה ביותר"
לתזונת האם ההרה ולהנקה יש חשיבות מכרעת בקביעת חוסנו הגופני, השכלי והנפשי של התינוק ושל האדם שיגדל להיות. לכן יש לשים לב לתזונה לפני ההיריון, במהלכו ובזמן ההנקה
ככל שאנו מתבגרים חילוף החומרים שלנו הולך ומאט. לכן קשה יותר לרדת במשקל ע"י דיאטה ופעילות גופנית בלבד. 4 השיטות שלפניכם יעזרו לכם להמריץ את חילוף החומרים
נופש אמור להחזיר אותנו מחוזקים אל השגרה. אך לפעמים אנחנו חוזרים ממנו דווקא לא מסופקים ומנופחים מאוכל. לכן החליטה רשת רימונים לתת לכם wellness אמיתי בחופשה הבאה שלכם
משנכנס אדר מרבים בשמחה וזה הזמן לגייס את המזון למשימה: יש מאכלים שיסייעו בהגברת השמחה ויש מאכלים משביתי שמחה ואף מעוררי דיכאון. הכירו את הנפשות הפועלות
פעילויות ספורט חינמיות ויריד בריאות תוסס ב"פסטיבל אביב בריא". הרצאות מקצועיות של מיטב המומחים יחד עם סדנאות בישול מעשיות המעניקות כלים יעילים לשינוי תזונתי
מיכל צפיר, פאולה רוזנברג ודורון שפר ירצו בפסטיבל התזונה והבריאות הגדול בישראל אוכלים בריא ירושלים 3. פתרונות טבעיים לאורח חיים בריא ומסיבת זומבה סוחפת ללא תשלום
לרגל כנס רפואת יתר שיתקיים ב 6.7 הנה סיפור אמיתי של איש שהבין מהי רפואת יתר ולקח את בריאותו לידיים. קבלו השראה מהסיפור ובואו לכנס רפואת יתר בו נגלה את 4-השאלות-לרופא שיגלו לכם איך לוקחים החלטה בריאותית לידיים ועוד הרבה ידע חשוב לכל מי שהיה או הינו פציינט.
מטבלים - ירקות טריים, מטבל נימוח וקרקרים משובחים - יש דרך יותר טובה מזו לנשנש ולהגיש כיבוד לאורחים? הכתבה הזו תעניק לכם השראה ומתכונים מעולים למטבלים בריאים
האישה שאחראית לכמה מהפרצופים הכי יפים ומטופחים בארץ עצרה כדי לחלוק עם קוראי הפורטל את הרגלי האכילה שלה. מוח ולשון היא לא מוכנה לאכול בשום אופן, אבל מה כן?
מי מאיתנו לא זוכר את הסיסמא הנצחית המאיצה בנו לאכול פירות, כי הם בריאים וטובים לנו? רבים מאיתנו, מנשנשים ואוכלים פירות בתור קינוח, אחרי ארוחות, בשעות הפנאי ומול הטלוויזיה – מתוך הרגשה שמדובר בפינוק בריא. האם זה טוב לנו?
דיאטת הפלא ששיגעה את העולם בחודשים האחרונים היא דיאטת התזונה הקטוגנית. לאחרונה רבים משווים בין הדיאטה הקטוגנית לדיאטת הפליאו, שכן התזונה במקרים מסויימים יכולה לעיתים לחפוף אך במקרים אחרים להיות ממש שונה
מתכוננים לחופשה? לצד הבגדים והציוד שאתם אורזים, שווה לעצור ולהקדיש מחשבה גם לנושא התזונה. טיפים לאכילה עם הגבלות בחופשה, בימי הקיץ המאתגרים ואפילו בתקופת החגים
לקראת יום כיפור בואו לקבל פרספקטיבה חדשה על הצום. אלירן דה-מאיו, מייסד מרכז הצומות והבריאות הראשון בישראל, מעניק מידע חדש ומרתק על הצום ואיך שהוא יכול להשפיע על בריאותנו
מחקר מהרווארד ממליץ על 50% פחמימות מורכבות, מוצרי חלב מלאים (לא 0%) ואף על גלידת שמנת מידי פעם - שתגביר סיכויים להיכנס להריון. ד"ר אולגה רז ראש תחום תזונה קלינית הפקולטה למדעי הבריאות אוני' אריאל סוקרת עבורנו את כל ההנחיות וההמלצות
אמנם צורתו מזכירה חמוקיים ענוגים, אך אל תטעו – האגס הוא אחד הפירות הבריאים והתורמים ביותר להרזיה הנמצאים כיום על המדף, בין היתר בזכות הסיבים התזונתיים המצויים בו (ובעיקר בקליפתו) והערך הגליקמי הנמוך שלו.
כתבה בניחוח פירותי.
איך גרמו לעובדי גוגל לרדת במשקל בלי דיאטה? ומה אנחנו יכולים ללמוד מזה כדי לשנות בעצמנו את התזונה בבית שלנו?
בואו להכיר את המחקרים המרתקים של בריאן ונסינק ולשמוע על פיתוח מרתק בהשראתם: סיור בריא בסופר
ארבע מסעדות טבעוניות מובילות, שש פודיות חובבות אוכל טבעוני משובח (חלקן עם תובנות תזונתיות מעמיקות) ושלל מנות מושלמות על טהרת הצמחי שמשלבות בין טעם, מראה אינסטגרמי וערכים תזונתיים מושלמים