ראש שנה חלף מזמן וצריכת התפוחים צנחה. זה הזמן להרים לפרי הבריא בטירוף שטעים מאוד גם בלי דבש. כל מה שרציתם לדעת על התפוח + מתכון סתווי מושלם לסיידר חם ובריא
מיכל צפיר, פאולה רוזנברג ודורון שפר ירצו בפסטיבל התזונה והבריאות הגדול בישראל אוכלים בריא ירושלים 3. פתרונות טבעיים לאורח חיים בריא ומסיבת זומבה סוחפת ללא תשלום
פעילויות ספורט חינמיות ויריד בריאות תוסס ב"פסטיבל אביב בריא". הרצאות מקצועיות של מיטב המומחים יחד עם סדנאות בישול מעשיות המעניקות כלים יעילים לשינוי תזונתי
עשיר בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים. מכיל כמות קטנה של פחמימות ומוגדר כ"מזון הטוב המעולה ביותר לאדם, בהשוואה לכל מזון אחר, הואיל וערכם התזונתי גבוה ביותר"
הגורמים להתייבשות מגוונים יותר ממה שנהוג לחשוב. גם הסימפטומים המלווים אותה לא תמיד ברורים. לגזור ולשמור - כיצד לזהות סימני התייבשות ולטפל בה בדרך הטובה ביותר?
פרי הנוני מטהיטי נמצא כפתרון טבעי ויעיל שמסייע במגוון אתגרים בריאותיים: החל מאיזון לחץ דם, סוכר וכולסטרול, דרך הקלה בבעיות עיכול ומחלות מעי דלקתיות כדוגמת קרוהן וכלה בהפחתת כאבי מפרקים. שוחרי בריאות וספורטאים ברחבי העולם כבר אימצו אותו מזמן, ועכשיו תורכם לגלות עד כמה הוא יכול לעשות לכם טוב
אם הבריאות שלכם חשובה לכם באמת, תשכחו מכל מה שידעתם על תזונה והכירו את מה שהוכח מחקרית כמזון-על שעשוי להציל את הבריאות שלכם. כל מה שאתם חייבים לדעת על אצת הספירולינה שהיא לא פחות מהפלא הבריאותי הכי נחקר בעולם, עד שאפילו נאס"א הגדירה אותה כ-'מזון שעתיד להציל את האנושות'
למה לצרוך ספירולינה מאבקות שמקורן לא ידוע? החווה שעשתה מהפכה בשוק הספירולינה בעולם, תשלח לכם עד הבית ספירולינה בגידול אקולוגי, אורגני, מקומי – שהוקפאה כשהיא בשיא טריותה עם מקסימום ערכים תזונתיים
אצות הים לניקוי קוסמטי כבר נמצאות בשימוש שנים רבות, אבל טרנד עולמי הכניס את האצות לתפריט שלכם, כי מחקרים מראים שאצות יכולות לנקות את הגוף שלכם ביעילות גדולה יותר מבפנים. כיצד הן עושות זאת?
נבט הברוקולי נחשב לאחד המזונות הבריאים ביותר, אך חשוב לצרוך אותו טרי כדי להפיק ממנו את המירב. כך תוכלו לקבל את הנבטים הכי טריים שאפשר, ממש כאילו גידלתם אותם בעצמכם בגינה!
הם עשירים במיוחד בערכים תזונתיים, בין השאר, בגלל שהם "גונבים" חומרים חיוניים מהגידולים עליהם הם מתעלקים. פרופסור רחל אמיר ממכון המחקר מיגל, מספקת לנו הצצה למזון שנאכל בעתיד
במזרח משתמשים בו מאות שנים ברפואה הטבעית, בארה"ב ואירופה הוא כבר נוחל הצלחה מסחררת גם בתחום הקולינארי. עכשיו השום השחור הגיע אלינו. הנה כל הסיבות להתחיל לאכול אותו:
המרקיז דה סאד היה מכור וגם נפוליאון. הוא פועל על המוח כמו סם ולכן גם ממכר. יש לו אי אילו תכונות בריאות אך האם הקקאו, גם זה האורגני, מכיל את הסגולות שמייחסים לו?
על הבמה של תיאטרון גבעתיים עלו שני לוחמים אמיצים לתת בראש לאויבת זדונית, הדלקת. משמאל ד"ר יוסי שבח ומימין, חמושה בתרווד, פיליס גלזר. הנה כל הטיפים שלהם
כולנו אוהבים שוקולד אבל מלאים נקיפות מצפון על כך. אפשר לשחרר את המצפון ולהתחיל לחגוג על שוקולד, ועוד להכין אותו בקלות בעצמנו. הקקאו כפי שמעיד שמו המקורי - תאוברומה קוקאה - הוא מזון האלים והוא אכן מזון מבורך. קארונה מסבירה וגם נותנת מתכון
נכון, הגוף שלנו צריך חלבונים אבל מי אמר שאפשר לקבל אותם רק מחיות? אומינה קדמי מזכירה כמה זה רע לגוף ולכדור הארץ לאכול חיות מתות ונותנת שלושה מתכונים צמחוניים עתירי חלבון ואנרגיה
זוכרים את עצי התות שנהגנו בילדותנו לאסוף מהם תולעי משי? כעת מתברר שהעלים של עצי התות, הידועים ברפואה הסינית כצמח מרפא, טובים לאיזון רמת הסוכר בדם לאחר האוכל
אבי ציטרשפילר, תבלינאי והרבליסט, בעליה של חוות דרך התבלינים, מציע לרענן את מאכלי ראש השנה עם צמחי תבלין חדשים ומפתיעים: קצח לדבש, סומאק לדג וקצת פלפל חריף לבריאות מערכת העיכול. כתבה פרסומית
ענת דלל השתתפה בקורס הכשרת מטפלים בשיטת ד"ר רודריגז, לטיפול במזהמים כרוניים במערכת העיכול. מחלות רבות בגופינו קשורות למזהמים במערכת העיכול, לכן אם נדע לאבחנם בעוד מועד ולטפלם בדרכים טבעיות, כן יטב לנו.
דורית יוסף מציגה הפעם את שמן המפ, מזון על איכותי וחשוב, שאושר לשיווק בארץ. דורית מציגה את יתרונותיו הבריאותיים של השמן ושל זרעי המפ, כמו היותו מכיל איזון מושלם בין אומגה 3 ל-6, מהווה חלבון איכותי ועוד.
דורית יוסף מתמקדת הפעם בסגולותיה של הפטרייה כ"מזון על". אלו פטריות הן הבריאות ביותר? מהן פטריות הכוח היפניות? מדוע יש אנשים הנמנעים מאכילת פטריות? כל זאת בכתבה הבאה.
לקראת ראש השנה, שני ריף-פרופסורסקי בוחנת את יתרונותיהם הבריאותיים של מוצרי הכוורת על המדף, סוקרת את טענת הטבעונים בהקשר לאכילת דבש ומזכירה לנו את התפקידים החשובים גם של העוקץ והמר. שנה טובה ומאוזנת.
לבלוטת התריס יש תפקיד מרכזי באיזון האנרגיה בגוף. בכתבה הבאה נלמד כיצד ניתן לזהות אם אנחנו סובלים מתת- תפקוד של בלוטת התריס המתבטאת בעייפות, חולשת שרירים, חוסר ריכוז וכד'...
אצת הכלורלה הינה מזון פונקציונלי מכיוון שהיא בעלת מגוון רחב של רכיבי תזונה. כל מי שעשה שימוש בכלורלה ממליץ עליה בחום כתוסף התזונה העיקרי בכל בית. אז מהי בעצם אצת הכלורלה? הכתבה הזו היא למי מכם שטרם שמעו עליה.
יש שפע מזונות, צמחי מרפא ותבלינים לשיפור העיכול לימי החג, השבתות ולימי חול עם פינוקים גדולים מכפי שניתן להתמודד. עקרונות האכילה, הרוגע וההודיה על המזון אינם פחות חשובים מהמזונות עצמם
פעם כשאמרנו את המילה פטריות, חשבנו על גמדים ואגדות, אבל רק בשנים האחרונות נחשפנו להשפעה רבת העוצמה של הפטריות, לא רק בהקשר לערכן התזונתי, אלא גם בהשפעתן המיטיבה על בריאותנו
האסוציאציה הראשונה שלנו עם דבורים היא דבש. אולם הדבורה היא יצרנית של חומרים נוספים, שערכם הבריאותי לא יסולא בפז והם יכולים לסייע לנו לתחזוקה שוטפת של הגוף ומניעת מחלות
מדף שלם של תוספים יכול להצטמצם לפורמולה מנצחת שתחסוך לכם כסף, זמן ומקום. ספירולינה, כלורלה ומורינגה –הגברות הראשונות של הסופר-פודס, מלאות בבריאות וחיוניות, ומשולבות בפורמולה אחת בלבד. מהיום זה פשוט!
מרגישים שאינכם עומדים בקצב, מנסים לתמרן בין הקריירה, המשפחה ועדיין להיות בריאים ולאכול טוב? מזונות העל מכילים כל מה שאנו צריכים ובאיכות גבוהה. כיצד נכיר מהם וכיצד נדע מה להכין מהם? רשמים מהכנס
ספירולינה הינה אצה כחולה ירוקה חד תאית הגדלה במים טריים, בסביבה בסיסית. הספירולינה
עשירה מאוד מבחינה תזונתית, עד שיש שמאמינים שאפשר לחיות לזמן מה רק באמצעותה.
האם יכולה אצת ספירולינה לספק את כל צרכינו?
המחסור בהורמונים כמו פרוגסטרון או טסטוסטרון הוא אחד מסימני הזקנה. אנשים שגופם ממשיך לייצר הורמונים אלה באופן טבעי נשארים צעירים זמן רב יותר וסובלים פחות מירידה בחשק המיני, מדיכאון וזוכים לבריאות טובה הרבה יותר
הדרך בה צבר ניר את הניסיון והידע שלו עברה דרך תחנות שעזרו לו להכיר לעומק לא רק את צרכי הגוף, אלא גם את צרכי הנשמה. שנים בילה במנזרי בודהיזם וזן, תוך חיבור מתמיד למטבחים המקומיים ולמקסמיהם
סדנת השוקולד של אמבר פתחה לי צוהר לעולם קסום ומופלא. גיליתי שאפשר להנות משוקולד איכותי ואפילו לזכות במרכיבים המקדמים את בריאותינו, תוך הימנעות מכל הסוכרים המעובדים והמרכיבים המזיקים
כבר שכחנו את שיעורי הביולוגיה בבית הספר, התעמקנו בסוגיות אופנתיות בתזונה, ושכחנו להבין את אבות המזון. אז הנה הם לפניכם בלבוש קל ומודרני עם הארות מה בריא ולא בריא בכל בית אב
האם השוקולד שלנו איכותי? איך נבחר חפיסת שוקולד שתהיה טעימה אבל גם בריאה ככל האפשר? איך נזהה מה המרכיבים המזיקים בשוקולדים ובממרחים שאנו אוכלים? מה כל כך טוב ומה כל כך רע בקקאו, ופעם אחת ולתמיד – האם אבקת החרובים באמת בריאה יותר?
מתחילים עם שייק ירוק, במשך היום לוגמים תה סרפד, מסיימים את היום במרק ירקות ובין לבין מתפנקים על כוסית אנטי דלקתית של כורכום. איזבל אדלר נותנת תפריט יומי לדוגמא לימים של ניקוי . אין צורך להרחיק לשום מקום
כבר אין עוררין על כך ששמן הקוקוס הוא השמן הנעלה ביותר והבריא ביותר לבישול. עכשיו יש לנו על המדפים מתמודד נוסף – שמן קוקוס אורגני בתולי שמגיע מהפיליפינים, של חברת "אגס-שיווק מוצרי טבע". כתבה פרסומית