Thymoquin_Fly
PassoverFocus_Fly

אורז מוקפץ עם ירקות

מאת: זהר לוסטיגר בשן
זמן קריאה: < 1 דקה
דרך מצוינת לנצל שאריות אורז המניבה מנה אהובה על ילדים וגדולים. אני מעדיפה אותה חריפה אבל אפשר להפחית את כמות הצ'ילי לפי הטעם. רשימת המרכיבים נראית מעט ארוכה, אך תרגישו חופשי לשנות את סוגי הירקות בהתאם למה שיש לכם בבית.
PassoverFocus_IN

 מצרכים:

1 כף שמן זית

1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1/4 כפית צ'ילי גרוס או 1/2 צ'ילי טרי קצוץ
1 כוס (כ-50 גרם) קוביות טופו
1 כוס (כ-70 גרם) פרחי ברוקולי
1 כוס (כ-100 גרם) פרחי כרובית
1 כוס (כ-100 גרם) שעועית ירוקה חתוכה לגודל נגיסה
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
4 כוסות אורז מלא מבושל
1 בצל ירוק בפרוסות דקות
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז
1 כף רוטב צ'ילי חריף (לא מתוק)
2 כפות סילאן או סוכר קנים
1 כף מירין (יין אורז יפני)

להגשה:

1/4 כוס אגוזי מקדמיה

הוראות הכנה:

 

מחממים היטב ווק , מוסיפים את השמן ומחממים 30 שניות.

מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי ומקפיצים כ-2 דקות. 

מוסיפים את הטופו, הברוקולי, הכרובית, השעועית והגזר ומערבבים. 

מוסיפים את האורז המבושל ומקפיצים עם הירקות עד שהאורז מתחמם היטב.  מוסיפים את הבצל הירוק, שמן השומשום, הסויה, החומץ, רוטב הצ'ילי, הסילאן והמירין ומקפיצים יחד כ-4 דקות.

אם התבשיל נראה יבש מדי, מוסיפים מעט מים (או ציר ירקות, אם יש). 

מעטרים עם אגוזי מקדמיה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו