Thymoquin_Fly
Thymoquin_Fly

אלרגיות (Allergies)

מאת: ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D)
זמן קריאה: 2 דקות
המלצות לתזונה בריאה בנושא אלרגיות מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס
PassoverFocus_IN

אם אתם סובלים מאלרגיות, התזונה שלכם צריכה לכלול מרכיבים המסייעים להפחתת ליחה, לחיסול מחוללי האלרגיה ולתמיכה כללית במערכת החיסונית.

מזונות מומלצים

תזונתכם צריכה להיות מבוססת על מזונות שאינם יוצרים ליחה: דגנים מלאים (למרות שרגישות לגלוּטן – חלבון החיטה – היא תופעה שכיחה), ירקות ופירות טריים, שמנים צמחיים מכבישה קרה, זרעים ואגוזים לא קלויים (לאנשים רבים הסובלים מאלרגיות לחומרים המצויים בסביבה עלולה להיות גם אלרגיה לאגוזים. לכן עליכם לעקוב בזהירות אחר התגובות שלכם).

כדי לשמור על מערכת חיסונית בריאה, הקפידו לצרוך כמות מספקת של חלבונים נטולי שומן שאינם מעודדים יצירת ליחה. מאכלי ים ומאכלי טופו הם מקורות טובים לסוג זה של חלבונים.

שתו 8-6 כוסות מים (כל כוס מכילה כרבע ליטר) כדי לדלל את הליחה הנוצרת והמופרשת.

זרעי פשתה ושמן פשתה יכולים להפחית דלקות. טלו 2 כפות מדי יום.

מזונות שיש להימנע מהם

הימנעות ממזונות הגורמים לליחה צריכה לעמוד בראש מעיניו של כל אדם הסובל מאלרגיה. מוצרים שגורמים לליחה כוללים מוצרי חלב למיניהם, מזונות מטוגנים, מזונות מעובדים, מינים שונים של קמח לבן, שוקולד וביצים.

התגובה של המערכת החיסונית מכבידה על מערכת העיכול, כך שעליכם להעמיס עליה כמה שפחות. קצצו בכמות השומנים והשמנים המזיקים (רוויים, מוצקים או כאלו המכילים חומצות שומניות מסוג טרנס) וכן בקמח הלבן ובמזון המעובד שהוזכרו לעיל. הגדילו את צריכת הסיבים התזונתיים, במיוחד את אלו המצויים בירקות טריים.
אנשים רבים שסובלים מאלרגיה לגורם סביבתי סובלים גם מאלרגיות למזון.

עיינו בערך אלרגיה ורגישות למזון ופעלו על פי דיאטת האלימינציה המוזכרת שם, כדי לוודא שמזונות מסוימים אינם מחריפים את האלרגיה שלכם לגורם הסביבתי.

החיטה, שדווקא לא נוטים לחשוד בה, היא הגורם לאלרגיות רבות, ביניהן כאלה שנראה כאילו הן נגרמות על ידי אלרגנים סביבתיים. נסו להימנע מצריכת חיטה בעונות שבהן אתם סובלים בדרך כלל מתגובות אלרגיות.

הטיפול הנטורופתי

היתרונות של הטיפול הנטורופתי באלרגיות הם היעילות, היעדר תופעות הלוואי, הקלת התסמינים ואף מניעתם. המטרה בטיפול באלרגיות למזון היא, קודם כל הרחקת האלרגן ולאחר מכן חיזוק מערכת החיסון, שיפור מערכת העיכול ומניעת שחרור ההיסטמין.

כאשר מדובר באלרגיות לגורמים סביבתיים, העיקרון המנחה הוא הקלה על התסמינים ודיכוי הנטייה לאלרגיה, כיוון שלא תמיד ניתן להרחיק את האלרגן לחלוטין.

הטיפול דרך תזונה

לפני הטיפול יש לזהות את גורמי האלרגיה. אחת הדרכים היא "דיאטת אלימינציה", שבה המזונות שהאדם רגיל באכילתם מורחקים ומוחלפים במזונות הידועים כמזונות היפואלרגניים, שאינם מעוררים תגובות אלרגיות, כגון עוף, תפוחי-אדמה, אורז, תפוחי-עץ, כרוב, כרובית וברוקולי.

האדם אוכל תזונה זו במשך שבוע עד חודש ימים ולאחר ניקוי הגוף מאלרגנים שונים, מחזירים סוג מזון בודד במשך יומיים. בדרך-כלל, אחרי תקופת הניקוי, האדם יפתח רגישות מוגברת למזונות פוגעים, וכך ניתן לזהות אותם.

השלב הראשון בטיפול, הוא הרחקת המזונות האלרגניים מהתפריט: ביצים, מוצרי חלב, פירות-הדר, חיטה, תירס, סויה ועוד והתחלה של תזונה טיפולית המכונה "דיאטה מחזורית מגוונת". דיאטה זו מורכבת ממגוון רחב של מזונות הנאכלים בצורה מחזורית ומוגדרת מראש, על מנת למנוע יצירה של אלרגיות חדשות ופיקוח על הקיימות.

העיקרון בבסיס שיטה זו, שפותחה לראשונה בשנת 1934 על-ידי ד"ר הרברט ג'. רינקל (Herbert J. Rinkel), רופא שהתמחה בטיפול באלרגיות באוקלהומה סיטי, ארה"ב שמצא, כי צריכה לא תכופה של מזונות, במחזוריות של 4 ימים, לא מאפשרת התעוררות של תגובות אלרגיות.

במחקר שנערך בקרב 25 אנשים הסובלים מאלרגיות לגורמים סביבתיים, התבקשו הנחקרים לאכול לפי דיאטה מחזורית מגוונת במשך 16 שבועות. בסיום המחקר דיווחו החוקרים על ירידה של 50% בתסמינים של הנחקרים. עוד ציינו החוקרים, כי דיאטה זו מצריכה משמעת ותמיכה.

למרות שתהליכים אלה מצריכים זמן ומשמעת, הם מהווים אמצעי יעיל וחיוני בטיפול. חשוב לציין, כי במהלך הטיפול, רצוי להגביר את צריכת הדגים מהים הצפוני כמו סלמון, מקרל, הליבוט, טונה וקוד. דגים אלה מכילים חומצות שומן חיוניות, המשפיעות על יכולת הגוף לייצר לימפוציטים החשובים במניעת התגובות האלרגיות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו