Bari15_Fly
Focus_Tishrei_Fly

8 דברים שלא כדאי לעשות בדיאטה

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
אלו אינם סתם טיפים. אלה כללי 'אל תעשה' חיוניים שעשויים לקבוע את ההבדל בין הצלחה לכישלון במסע הדיאטה שלכם. מהם אותם שמונת האיסורים החשובים, ומדוע הם כה קריטיים לתהליך הירידה במשקל ולשמירה על בריאותכם?

8 דברים שלא כדאי לעשות בדיאטה. צילום: pexels

metabolix_IN

הרופא היווני ד"ר אלכסנדר לינדברג, חושף בפנינו בספרו "הדיאטה הים תיכונית" שמונה איסורים קריטיים שכל מי שרוצה לרדת במשקל ולשמור על בריאותו חייב להכיר:

#1 אל תרבו בצריכת מלח

המלח מזיק לבריאות ויכול לגרום, בין היתר, לאצירת נוזלים בגוף וליתר לחץ דם.

השתדלו לצמצם בהדרגה את כמות המלח במזון שאתם אוכלים, ואם אתם ממש אוהבים אוכל מלוח, השתמשו במלח דל נתרן או מופחת נתרן (בסופרמרקטים רבים מוכרים מלח כזה).

אל תגזימו עם המלח. איור: pixabay

אל תגזימו עם המלח. איור: pixabay

#2 אל תאכלו ארוחות על בסיס לחם

פרסו את הלחם לפרוסות דקות, ואכלו כמות קטנה ממנו.

אל תהפכו את הלחם עצמו לארוחה שלמה.

אם אתם אוכלים לחם בארוחת הצהרים, עליכם לאכול אותו עם כמות גדולה של מזון חלבוני (טונה, מקרל, סלמון, סרדינים, עוף, הודו, גבינת קוטג').

הקפידו על כך שכמות הלחם תהיה קטנה וכמות החלבונים גדולה, ולא ההיפך.

בנוסף, עליכם לאכול עם הארוחה ירקות או פירות בעלי עומס גליקמי נמוך.

בחרו תמיד את הלחם הכהה ביותר והדחוס ביותר, כגון לחם שיפון מלא, לחם חיטה מלאה טחונה באבני רחיים או לחם פומפרניקל.

האפשרות הטובה ביותר היא אפיית לחם בבית.

כאשר אתם אוכלים במסעדה, לעולם אל תאכלו לחם לפני הארוחה.

הדבר ממריץ מאוד את ייצור האינסולין וגורם לכם לאכול יותר ממה שתכננתם.

בעלי המסעדות מודעים לעובדה שלחם מעורר את התיאבון.

מדוע אתם חושבים שהם נוהגים להגיש לחם?

הימנעו מארוחות על בסיס לחם. צילום: pexels

הימנעו מארוחות על בסיס לחם. צילום: pexels

#3 אל תטגנו בשמן עמוק, וככלל אל תשתמשו בכמות גדולה של שמן בטיגון

מומלץ לבחור במחבת טפלון איכותית, וכך תוכלו "לטגן" ללא שמן או לכל היותר בכמות שמן קטנה מאוד.

עמילנים סופגים שומן, ולכן אל תצפו מאכלים בקמח או בפירורי לחם לפני הטיגון.

בטיגון-ערבוב (הקפצה) השתמשו בשמן קוקוס או בחמאה מזוככת, משום שהם עמידים יותר בטמפרטורות גבוהות, בהשוואה לשמן חמניות, שמן סויה או שמן תירס.

אידוי ירקות או בישול קצר במרק צח הוא אלטרנטיבה לטיגון.

תוכלו להשלים את הבישול בטיגון קצר במעט שמן בטמפרטורה נמוכה.

תמיד עדיף לאדות, לבשל, לצלות ולשים בגריל בתנור מאשר לטגן.

מומלץ לוותר על הטיגון. צילום: pixabay

מומלץ לוותר על הטיגון. צילום: pixabay

#4 אל תאכלו רטבים עתירי שומן המבוססים על חמאה או על שמנת, וכאלה שעשויים מקמח או מקמח תירס (קורנפלור)

השתדלו להכין רוטב על ידי הוספת מרק צח או יין לבן או אדום למחבת החמה שבה בישלתם את המנה זה עתה.

הניחו לנוזל לרתוח עד שהוא סמיך יותר, ולאחר מכן הוסיפו יין או חומץ פירות, או עשבי תיבול ותבלינים וכן שמן זית.

פסטה ברוטב עתיר שומן? סכנה לדיאטה! צילום: pexels

פסטה ברוטב עתיר שומן? סכנה לדיאטה! צילום: pexels

#5 אל תאכלו מוצרי דגים מעובדים

כגון ממרחים, שמכילים במקרים רבים עמילנים או שומנים מעובדים.

כמו כן, לא מומלץ לאכול דגים משומרים עם רוטב עגבניות עתיר סוכר מזיק.

קראו את הכתוב על האריזה!

למאמרים קודמים בנושא:

4 מלכודות לעלייה במשקל

כמה מומלץ לרדת במשקל בדיאטה?

הדיאטה הים תיכונית – תפריט לדוגמה

#6 אל תאכלו עוגות מוכנות

בדרך כלל עוגות אלה מכילות כמות גדולה של שומן מעובד ו/או שומן מסוג טרנס, סוכר וקמח מזוקק.

זהו שילוב מזיק ביותר שעלול להשפיע לרעה על חילוף החומרים בגוף.

במקום זאת בחרו קינוחים המבוססים על פירות, חלב, שמנת, יוגורט או גבינת קוטג', ופרוקטוז או ממתיק ללא קלוריות.

לחילופין, תוכלו לבחור בקינוח המבוסס על ביצים ו/או ג'לטין (לדוגמה, פנקוטה, עוגת גבינה עם ציפוי אגוזים).

אל תתפתו לעוגות מוכנות. צילום: pexels

אל תתפתו לעוגות מוכנות. צילום: pexels

#7 אל תרבו בשתיית קפה

אף שהקפאין שבקפה מגביר באופן זמני את קצב חילוף החומרים בגוף, הרי שצריכת כמויות גדולות של קפה או שתית קפה בתדירות גבוהה עלולות להזיק לבריאותנו.

הוכח שלצריכת קפה בכמויות מוגבלות השפעה חיובית, בשל תכולת נוגדי החמצון שמצויים בו (הדבר נכון גם לגבי קפה נטול קפאין).

חשוב לדעת שהקפה משָתן.

לכן, אם אתם שותים קפה, עליכם לפצות על כך בשתיית כמות נוספת של מים.

זכרו שאין תחליף למים, ומן הראוי שלא תחליפו אותם במשקה קל אחר.

קפה - אפשר לשתות, אבל במידה. צילום: Unsplash

קפה – אפשר לשתות, אבל במידה. צילום: Unsplash

#8 אל תשתו משקאות מוכנים

בבקבוקים או בקרטוניות (וגם לא תה קר מוכן).

אלה מכילים כמות גדולה של סוכר ומכאן שהם ממריצים את ייצור האינסולין.

קוקה קולה עשירה בקפאין ובחומצות, שסבורים שהן מזיקות מאוד לשיניים ואף מאיצות את תהליך דלדול העצם (כפי שקורה גם בשתיית משקאות קלים ללא סוכר).

לעומת זאת, תה קר מתוצרת בית הוא משקה מעולה, עשיר בנוגדי חמצון.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו