ECO_C_Migdal
ECO_C_Migdal

5 סיבות למה כדאי לחגוג את שבועות בלי חלב וגבינות

מאת: - נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
הנטורופתית אפרת נבון סוקרת את הסיבות העיקריות להימנע מצריכת מוצרי חלב פרה - למען בריאותכם
חלב - כדאי להימנע ממנו

חלב - כדאי להימנע ממנו

לכבוד שבועות, מתרבים הפרסומים על היתרונות בצריכת מוצרי חלב. האם יש בהם אמת?

שימו לב כי לרוב הכותב או המרואיין יהיה מישהו מטעמן של יצרניות החלב ולכן מראש דבריו נגועים באינטרסים כלכליים.

למען האמת, מחקרים עדכניים מצאו קשר בין צריכת מוצרי חלב למחלות שונות כגון: סכרת, סרטן, דלקות פרקים, דלקות מעי, פסוריאזיס ועוד, ולמגוון בעיות בריאותיות נוספות כמו פצעי בגרות, ליחה כרונית ועוד.

ECO_C_Inside

מה הבעיה עם מוצרי החלב?

אנטיביוטיקה

העומס על עטיניה של הפרה הנחלבת גורם לה לדלקות המצריכות שימוש באנטיביוטיקה.

האנטיביוטיקה מופרשת בחלב אותו אנו שותים. חשיפה מתמדת זו לאנטיביוטיקה עשויה להחליש את המערכת החיסונית ומערכת העיכול ולהוביל לעמידות לאנטיביוטיקה כמו גם למחלות כמו סרטן, קנדידה ועוד.

מחקר מ-2011 שנערך באירופה מצא כי חלב בקר מכיל עד כ-20 סוגים של תרופות, כימיקלים והורמונים – בהם נעסוק בסעיף הבא.

הורמונים

כאשר אנו צורכים מוצרי חלב, גופנו מקבל את ההורמונים הרבים שהפרה מפרישה בעת החליבה.

הדבר יוצר אצלנו חוסר איזון הורמונלי שבא לידי ביטוי באופנים שונים. ניסיוני הקליני מלמד שנשים שסובלות מחוסר איזון הורמונלי (למשל: מתסמונת קדם וסתית או תופעות גיל המעבר), ירגישו שיפור במצבן לאחר הפסקת צריכת מוצרי חלב.

בעת החליבה מופרשים הורמונים. כמו כן, העומס על עטיניה של הפרה הנחלבת גורם לה לדלקות המצריכות שימוש באנטיביוטיקה.

בעת החליבה מופרשים הורמונים. כמו כן, העומס על עטיניה של הפרה הנחלבת גורם לה לדלקות המצריכות שימוש באנטיביוטיקה.

בעיות עיכול

כדי לעכל את מוצרי החלב גופנו צריך להפריש לקטאז – אנזים שמסייע לפירוק סוכר החלב בגוף.

הלקטאז קיים בשפע אצל תינוקות יונקים, אך ככל שאנו מתבגרים הפרשת הלקטאז פוחתת.

המשמעות היא שגופנו לא יכול עוד לעכל חלב ביעילות, מה שעשוי לגרום לאי נוחות במערכת העיכול, לכאבי ראש, ליחה, פצעי בגרות ועוד.

בריחת סידן

כן, כן. מה שקראתם.

אם חשבתם שצריכת מוצרי חלב מספקת לכם סידן, כדאי שתדעו כי דווקא במדינות בהן צריכת החלב גבוהה – נמצאו יותר מקרים של אוסטאופורוזיס (בריחת סידן).

הסיבה היא שהחלב יוצר סביבה חומצית. כתגובה לצריכתו העצמות מפרישות סידן (מינרל בסיסי) כדי לאזן בחזרה את הדם.

אפלטוקסינים

מדובר במסרטנים רעילים אשר עמידים בפני פסטור. מדי פעם נמצאות חריגות מהתקן לרעלנים אלה בחלב המשווק בישראל.

אז מה עושים?

יש היום תחליפי חלב רבים ומגוונים החל מגלידות ועד לגבינות בסגנונות שונים: ביחרו את אלה המכילים רכיבים טבעיים בלבד ותמיד תוכלו להכין בעצמכם מעדני גורמה "חלביים" על פי מתכונים שתמצאו באינטרנט וגם באתר זה.

מתכונים "חלביים" טבעוניים לדוגמא:

עוגת גבינה-שוקולד טבעונית חגיגית לשבועות

לזניה טבעונית

פיצה טבעונית

ויש גם סרטון שהכנתי לכם בו אני מראה איך להכין גלידה טבעונית טעימה בקלות:

חייבים מוצרי חלב של ממש על שולחן החג? אם כבר – בחרו במוצרי חלב צאן שמומלצים במידה.

בכל מקרה, העדיפו לבחור במוצרי צאן אורגניים , גם מכיוון שהם עשירים יותר בחומצות שומן מסוג אומגה 3, וגם כדי לוודא שהחלב נקי מאנטיביוטיקה.

צרו קשר עם אפרת נבון, M.A, N.D, C.A נטורופתית ואירידולוגית, מטפלת בדיקור סיני ובצמחי מרפא



    * שדות חובה


    השאירו תגובה: