2 קינוחים כשרים ובריאים לפסח
שני קינוחים מושלמים עבור אוהבי המתוקים שחשוב להם להקפיד על תזונה כשרה ובריאה גם במהלך פסח.
למתכוני בריאות נוספים לפסח:
מהמנה הראשונה ועד הקינוח: מתכונים נהדרים לפסח
מתכון חטיפי גזר
מצרכים
150 גרם גזר מגורר
4 תמרים
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס שקדים
70 גרם קמח מצה מלא (או פירורי מצה מקמח מלא)
50 גרם שוקולד מריר
כפית מלח ים
הוראות הכנה
חממו תנור ל-180 מעלות.
אחדו את כל החומרים בקערה, מלבד השוקולד והמלח, והשאירו אותם לכ-10 דקות מנוחה.
רפדו תבנית בנייר אפייה וצקו לתוכה את התערובת.
אפו במשך חצי שעה, הוציאו את התבנית מהתנור, וצננו למשך 10 דקות.
העבירו את המאפה לקרש חיתוך ופרסו לפי גודל החטיף הרצוי.
המיסו את השוקולד במיקרוגל, טבלו את קצוות החטיפים בשוקולד והניחו במגש.
פזרו מלח ים מעל, הקפיאו ל-3 דקות והגישו.
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח (יש אופציה גם לטבעונים!)
מצרכים:
130 גרם חמאת בוטנים
6 כפות סירופ מייפל אמיתי
75 מ"ל שמן קוקוס במצב נוזלי
45 גרם קמח אגוזי לוז (אבקת אגוזים)
2 כפיות תמצית וניל
חצי כפית סודה לשתייה
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס מריר (עדיף 85%)
ביצת חופש אורגנית (טבעונים יחליפו את הביצה ב"ביצת" צ'יה או פשתן: ערבבו כף זרעי צ'יה או פשתן טחון עם 3 כפות מים וחכו כ-5 דקות עד שתתקבל עיסה סמיכה)
הוראות הכנה
מערבבים בקערה גדולה את חמאת הבוטנים, סירופ המייפל, שמן הקוקוס, הביצה ותמצית הווניל.
מקציפים למשך דקה, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
מוסיפים את אבקת האגוזים והסודה לשתייה. ממליחים מעט ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד צ'יפס לקערה ומקפלים אותו פנימה.
מניחים את הבצק לשעתיים במקרר.
כשרוצים לאפות את העוגיות, מחממים תנור ל-185 מעלות.
פורסים נייר אפייה על תבנית ומניחים עליו עיגולים קטנים מהבצק.
אופים כרבע שעה, עד שהעוגיות מתנפחות במרכזן והשוליים שלהן מזהיבים.
מוציאים את התבנית ומקררים את העוגיות בחוץ.