Jeliat_Fly
SmartKish_Fly

3 רכיבים שמרגיעים תשוקה לפחמימות

מאת: -
מכורים לפחמימות? הכירו את תוספי תזונה שיעזרו לכם לתגבר בקלות על התשוקה הלא בריאה הזו

צילום: unsplash

Bari15_In

יש אנשים רבים שלא מרגישים הרגשת שובע, אלא אם כן הם אכלו כמות כלשהי של מזון המכיל פחמימות. זו יכולה להיות פרוסת לחם, עוגה או כל מאפה אחר. במרבית המקרים האלו מדובר במזון עמילני, בעיקר במוצרי קמח לבן ודומיהם. מזונות אלו הופכים בגוף לסוכר, אבל הם אינם מזינים ואין להם שום תרומה בריאותית לגוף. מדובר בהרגל מזיק שיש אמצעים להתגבר עליו. הכירו שלושה רכיבי תזונה שעוזרים להינתק מהרגל זה.

גלוטמין

גלוטמין היא חומצת אמינו בעלת תפקיד חשוב במטבוליזם של החלבון.  היא גם נוירוטרנסמיטר המשמש כדלק למוח. הדלק השני הוא גלוקוז. כאשר נוטלים גלוטמין, המוח מתחיל להשתמש בו כדלק  והאדם נעשה פחות להוט לאכילת פחמימות.  הטוב שבנטילת גלוטמין הוא, שעם נטילתו, הוא מגיע למוח תוך דקות ספורות וממלא מיד את דרישתו של המוח לדלק. כך פוחתת הלהיטות לסוכר.

אבקה של גלוטמין, מוצר הנמכר בחנויות טבע, היא אחד מן התוספים המועדפים לנטילה כאשר יש להיטות לא נשלטת לפחמימות. במצב כזה, נטילה של 1-2 גרם גלוטמין, מומס במים, תעביר עד מהרה את הלהיטות  לפחמימות.

מגנזיום

מבחינת כמותו בגוף, מגנזיום מצוי במקום הרביעי בין המינרלים והוא נוטל חלק ביותר מ- 300 ריאקציות ביוכימיות בגוף – החל מסינתזה של חלבונים ועד לפעולת העצבים. במחקרים חדשים נמצא שיש לו חלק בעל חשיבות עליונה ברגישות לאינסולין ובחילוף החומרים של הפחמימות.

במחקר שנערך על-ידי האגודה האמריקאית לסוכרת בשנת 2013 ופורסם בז'ורנאל Nutrients נמצא שאכילת מזונות עשירים במגנזיום עשויה לשפר מצב של עמידות לאינסולין בקרב אנשים שאינם חולי סוכרת.

מזונות עשירים במגנזיום

קינואה עשירה במגנזיום, צילום: 123RF

הפרעות בממשק האינסולין בגוף גורמות במישרין ללהיטות (מידית ומתמשכת) לפחמימות. לכן אין פלא בדבר שהגדלת כמות המגנזיום היומית הנצרכת, הן במזון והן כתוספי מזון, יש בה כדי לרפא מצב כזה.

סוגי המגנזיום היותר זמינים המצויים כיום הם מגנזיום גליסינאט ומגנזיום מאלאט, אם כי גם תוספים מסוגי מגנזיום אחרים מועילים. לא מומלץ לקחת מגנזיום אוקסיד. שם התרכובת של המגנזיום מופיע לעתים רק באותיות הקטנות שעל תווית האריזה של המוצר.

תכולת מגנזיום במזונות נבחרים

כרום

לכרום, כמו למגנזיום, יש תפקיד מרכזי במטבוליזם של הפחמימות – הוא עוזר להפעלת האינסולין  ולכניסת הגלוקוז מן הדם לתאים. לכן, יש לו חלק חשוב בהרגשת שובע ובמניעת הלהיטות לפחמימות.

במחקר שפורסם בז'ורנאל  Diabetes/Metabolism Research and Reviews בשנת 2008 נכתב שבקרב אנשים עם עודף משקל וחולי סוכרת, אצל אלו שנטלו 600 מיקרוגרם ביום של כרום פיקולינט ביחד עם ביוטין, נמצא שיפור ברמת הסוכר בדם לעומת המצב בקרב מקבלי הפלסבו.

כרום פיקולינט הוא אחד מן התוספים היותר יעילים שנטילתם עוזרת להתגבר על הלהיטות לפחמימות והכמות המומלצת לגביו היא 600 מק"ג ביום.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו