BODY_B_FLYL

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

תפוח, דבש ומה שביניהם

מירה שטרקמן
מאת: - נטורופתית והרבליסטית קלינית.
אין מאכל המסמל את ראש השנה יותר מתפוח בדבש. על החוכמה התזונתית שמאחורי שילוב עתיק יומין זה, על סגולותיו ועל יתרונותיו, בכתבתה של מירה כהן שטרקמן - נטורופתית מוסמכת.
תפוח עץ

מגן על הגוף במגוון דרכים (pixabay_condesign)

תפוח בדבש הינו הסמל של ראש השנה. על שולחן החג, הוא מבטא את תקוותנו שהשנה החדשה תהיה טובה ומתוקה. לא מדובר רק בפחמימה, אלא במזון המכיל ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו וסיבים תזונתיים מסיסים.

יש חוכמה רבה בשילוב תפוח בארוחת החג עתירת המזונות והקלוריות. קליפת התפוח עשירה מאד בפקטין, שהינו סיב תזונתי. הפקטין משפר את היחס בין הכולסטרול ה"רע"
(LDL) לכולסטרול ה"טוב"(HDL), והוא מצוין להסדרת פעילות המעיים.

לפקטין ישנה גם פעילות אנטי סרטנית. זהו סיב מסיס, שהינו למעשה מולקולה רב סוכרית, המורכבת בין היתר מגלקטוז. הגלקטוז נמשך לחלבונים שנקראים גלקטינים, היושבים על קרומים סרטניים, ובכך מונע תקשורת בין תאי הסרטן, מונע הידבקות בין תאים סרטניים ולמעשה מונע היווצרות גרורות.

כבר אמרו לנו ש"תפוח אחד ביום מרחיק את הרופא מלהגיע עד הלום", והנה כעת, בזכות התפתחות המדע, אנו יכולים להבין מדוע.

 התפוח נחשב לפרי חמצמץ, ובהתאם לאסכולות מסוימות ברפואה הטבעית, יהיה נכון לשלבו עם מזונות חמצמצים או מתוקים, כך שהדבש מתאים לתפוח.

התפוח והדבש משפיעים על מערכת העיכול, והינם בבחינת "מזונות המשלשלים את בני המעיים". על כן, על פי תורת הרמב"ם, טוב לאכלם לפני הארוחה. משך העיכול של התפוח הינו בין 30 ל- 60 דקות ולכן אכילתו לפני ארוחת החג אינה מכבידה על מערכת העיכול.

לגבי הדבש – הוא מכיל יותר מ- 181 מרכיבים כימיים שחלקם משותפים לכל הדבשים וחלקם ייחודיים לדבשים מסוימים. הדבש מכיל סוכרים, ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, והוא מתוק פי 3 מסוכר לבן וזאת עקב תכולת הפרוקטוז הגבוהה שבו. מאחר והאדם הממוצע אוכל כ- 2-5 גרם דבש ביום, הדבש אינו יכול להוות מקור לכמויות משמעותיות של ויטמינים ומינרלים.

עם זאת, לדבש יש ערכים רפואיים חשובים ביותר: הוא מרפא פצעים, קוטל חיידקים, מרגיע טחורים מודלקים, מטפל בכיבי קיבה ומעיים, מטפל במחלות כרוניות של הכבד, ידוע כמזון מרגיע ומונע התפתחות מיגרנה, ויש לו גם השפעה משלשלת קלה.

לדבש יש השפעה מרגיעה על מערכת העצבים והוא "פותח תאבון". לכן אמהות אינן צריכות לחשוש שאכילת תפוח בדבש לפני ארוחת החג "תסתום" את התיאבון לצאצאים, ההיפך הוא הנכון, לדבש השפעה מרגיעה ומרוממת וכל האוכל ממנו יפתח תיאבון וסקרנות לארוחה עצמה.

בנוסף, יש בדבש אנרגיה קוסמית: האנרגיה המחממת של השמש, ששולחת קרניה אל צוף הפרחים, שהוא המקור לדבש. מכאן שאכילת דבש מהווה דרך נוספת להביא את קרני השמש המשמחות אל שולחן החג החגיגי.

לתפוח ולדבש ישנם שימושים רבים בערב החג, ביחד ולחוד, ואפשר להכין מהם מטעמים, כפי שניתן ללמוד מן המתכונים הבאים:

עוגת תפוחים ודבש לראש השנה:

חומרים:

3/4 1 כוסות קמח מלא
1  כפית סודה לשתיה
1  כפית קינמון
2  תפוחי עץ מגורדים או קצוצים לחתיכות קטנות מאד
½ כוס צימוקים – עדיף אורגניים (לסכרתיים: ללא צימוקים)
2  ביצים (עדיף אורגניות)
½ כוס שמן מכבישה קרה
2  כפות קוקוס
¾ כוס דבש
1  כוס חלב סויה

אופן ההכנה:

לערבב את התפוחים המגורדים עם הדבש בקערה, לכסות ולהמתין כ-  ½ שעה.
לערבב את החומרים היבשים.
לערבב את הביצים ולהוסיף לתערובת היבשה את כל החומרים הרטובים והנוזליים.
לערבב היטב.
לשמן תבנית בשמן.
לאפות כ- 35 – 40 דקות בחום בינוני.

מאפינס – המתכון של צביקה:
(כ- 8 מאפינס)

¾   כוס קמח מלא
1/2 כוס דבש
2    כפיות אבקת אפיה
½   כפית אבקת סודה לשתיה
½   כפית מלח
1    כפית קינמון
1    ביצה
2    תפוחי עץ חמוצים – מרוסקים
¼   כוס שמן קנולה מכבישה קרה (לא מזוכך!)
¼   כוס חלב סויה
1/4 1 כוסות קורנפלקס או 1/2 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

לערבב הכל ולאפות בתבנית מאפינס בחום בינוני כ- 25 דקות.

בתאבון!!!

לאתר של מירה כהן שטרקמן, נטורופתית מוסמכת

 

צרו קשר עם מירה כהן שטרקמן
* שדות חובה
שלחו
השאירו תגובה: